Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BNR va lansa o monedă din aur cu ocazia aniversării a 130 de ani de la prima lege de construire a unei catedrale naționale

ro

02 Dec, 2014 20:30 1445 Marime text
 
Banca Națională a României (BNR) a publicat o circulară prinvind lansarea în circuitul numismatic a unei menede din aur dedicate aniversării a 130 de ani de la prima lege de construire a unei catedrale naționale.

Moneda din aur care va fi lansată are o valoare nominală de 200 de lei, formă rotundă, diametrul de 27 mm și greutatea de 15,551g.

Aversul monedei redă macheta Catedralei Mântuirii Neamului, stema României, iar reversul prezintă icoana și numele Sfântului Apostol Andrei, orcrotitorul României, stema Patriarhiei Române. 

Monedele din aur, ambalate în capsule de metalacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice redactate în limbile română, engleză și franceză.

Monedele din aur au putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulație se va realiza prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale BNR.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii