Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu consideră că românii au fost “puţin vânduţi” când a fost promulgată legea privind alegerea Parlamentului

ro

21 Jul, 2015 09:24 957 Marime text
 
Fostul șef de stat Traian Băsescu a scris, astăzi, pe facebook, că președintele Klaus Iohannis și-a abandonat, promulgând fără să obiecteze Legea privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, cea mai importantă prerogativă - aceea de a-i reprezenta și de a lucra pentru cei care l-au ales: ''Președintele Iohannis a abdicat fără să fie rege. Promulgând fără să obiecteze Legea privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, președintele Iohannis și-a abandonat cea mai importantă prerogativă, aceea de a-i reprezenta și de a lucra pentru cei care l-au ales. Mare decepție când am constatat că legea nu este atacată la Curtea Constituțională și iată de ce: număr de parlamentari conform noii legi: 466; număr de parlamentari conform referendumului din 2009: 300. Dacă Parlamentul nu a binevoit să respecte votul exprimat de români într-un referendum validat, președintele României avea obligația constituțională să acționeze în favoarea propriului popor''. El s-a declarat dezamăgit de faptul că actul normativ nu a fost contestat la Curtea Constituţională a României.
Potrivit acestuia, președintele Iohannis “a abdicat de la îndatoririle constituționale în condițiile în care avea la dispoziție Decizia nr. 682/2012 a Curții Constituționale care, în mod indirect, îl obliga la reacție”. ''În realitate, românii au fost “puțin vânduți” pentru liniștea președintelui în relația cu politicienii. O fi prea greu pentru domnul Iohannis să fie loial Constituției și propriului popor?'', se întreabă fostul președinte.
În final, acesta postează Decizia CCR 682 din 27 iunie 2012 asupra obiecției de neconstituționalitate, ''doar pentru cei interesați și care au răbdare să citească''.
Amintim că Iohannis a semnat, ieri, decretele de promulgare a mai multor acte normative, printre care Legea privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii