Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetă şi expertiză la Clubul Bamboo. Avocatul Cătălin Dancu şochează

ro

22 Jan, 2017 14:26 7657 Marime text


După incendiul de la Bamboo, din Bucureşti, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă - INSEMEX Petroșani va efectua o expertiză la clubul Bamboo, în cadrul anchetei derulate, astfel încât să fie stabilite cauzele care au condus la izbucnirea focului.  

Am început o cercetare la fața locului.

Mihai Prună, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, a precizat că, pentru moment, nu se poate interveni pentru începeperea cercetărilor la faţa locului. 

Din păcate, structura și locul nu ne permit să intrăm în interior. Pompierii care sunt prezenți de ieri nu au declarat lichidat incendiul, nu se poate pătrunde. Am venit și azi ca să facem o evaluare pentru a găsi cea mai bună soluție tehnică pentru a putea intra și a ne desfășura activitățile care sunt specifice, în special cercetarea la fața locului. (...) Incendiul n-a fost încă declarat lichidat. (...) Structura nu permite să se pătrundă în condiții de siguranță și, cel mai probabil, o să fie dezafectată”, a declarat Mihai Prună. 


Citeşte şi
De partea cealaltă, Cătălin Dancu, avocatul patronilor clubului, a făcut o declaraţie şocantă după ce a fost prezent la Poliţia Capitalei.

 

 „Am explicat din poziția administratorului cum au decurs evenimentele din seara respectivă. S-au lămurit și procurorii cu privire la măsurile de protecție și de evacuare a persoanelor din club. Datele noastre la acest moment, din martorii existenți, confirmă faptul că incendiul a fost pus. Urmează să observăm și să verifice și procurorii persoanele din zona fostei săli fitness a clubului. Până la ora 3,00 dimineața nu existau niciun fel de date. Au fost identificate persoane necunoscute clubului care se aflau în această zonă", a susținut avocatul patronilor clubului Bamboo...Tot ce a însemnat ajutorul acordat de către angajați, care au fost instruiți și specializați în stingerea dinăuntru și folosirea extinctoarelor, toate au fost făcute într-o cooperare deplină. De astfel, lucru care era corect să se spună că au fost peste 700 de persoane în club care, în mai puțin de 6 minute, au fost evacuate în condiții de securitate, pentru că toți au ascultat de instrucțiunile personalului”, a precizat Cătălin Dancu.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii