Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aviz, şoferilor! Un profesor/inginer a demonstrat erorile de măsurare ale radarului pistol!

ro

10 Mar, 2016 12:02 3213 Marime text
 
Profesorul univ. dr. ing. Gheorghe Gutt, de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, a reuşit ceea ce puţini visau.

Cum a început povestea? Fiul său a fost prins circulând cu o Dacia Logan cu viteză de 103 km/h în localitate, la Vatra Dornei. Cel puţin aşa susţineau poliţiştii rutieri. A fost amendat, prin 2013, cu 800 de lei şi a rămas fără permisul de conducere timp de 90 de zile pentru depăşirea vitezei.

Profesorul nu s-a lăsat impresionat de procesul verbal pe care poliţistul l-a încheiat atunci şi s-a adresat instanţei de judecată. Profesor universitar, doctor şi inginer, Gutt a demonstrat magistraţilor, folosindu-se de planşele foto anexate de Poliţia Rutieră la dosar, că pistoalele radar ale Poliţiei Rutiere dau erori de măsurare, care nu se încadrează în normele metrologice, ceea ce, din punctul său de vedere, înseamnă că sunt în afara legii!

Profesorul a pus accent pe faptul că pistorul radar prezintă erori mai mari decât radarele obişnuite de pe maşinile de poliţie. Una dintre planșele folosite de profesor arată că iniţial fiul lui a fost înregistrat cu o viteză de 103 km/h, iar în planşa următoare, la mai puţin de o secundă distanţă, cu viteza de 86 km/h. De asemenea, el a demonstrat magistraților că maşina sa era setată să nu depăşească viteza de 99 de kilometri la oră.

Analizând probele, judecătorul a decis că aparatul radar a înregistrat simultan viteza de rulaj a mai multor vehicule şi că nu se poate stabili fără să existe dubiu care era viteza reală a maşinii tânărului.

După ce s-a dat decizia, procesul verbal prin care tânărul era amendat a fost anulat. 




sursa foto: opiniatimisoarei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii