Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copilotul supraviețuitor face dezvăluiri Avionul prăbușit în Brăila a intrat într-un viraj necontrolat

ro

02 Aug, 2015 19:30 2208 Marime text
Copilotul avionului prăbuşit în Brăila le-a spus anchetatorilor că, în momentul în care a ajuns cu avionul la o înălţime de aproximativ 10-15 metri,  aparatul de zbor a intrat într-un viraj necontrolat la scurt timp de la decolare şi nu a mai putut fi redresat, ancheta urmând a stabili dacă s-au respectat dispoziţiile şi cerinţele tehnice. "Au încercat să îi păstreze direcţia de zbor şi nu au reuşit şi atunci au intrat în impact cu solul şi s-au prăbuşit", a declarat, astăzi, procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. Copilotul, aflat sub îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean din Brăila, a fost audiat, aseară, de anchetatori.
Procurorul a precizat că se fac verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc acest accident, cu privire la toate datele tehnice vizând societatea de care aparţine avionul, dar şi privind dispoziţiile legale pe care trebuiau să le respecte toţi membrii personalului aviatic. La finalizarea cercetărilor la locul accidentului aeronava a fost predată specialiştilor din cadrul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) pentru a se efectua expertizele tehnice dispuse.
Accidentul aviatic a avut loc sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 07.40, în comuna Stăncuţa, judeţul Brăila. La scurt timp după producerea accidentului, pilotul şi copilotul avionului utilitar au fost preluaţi cu două ambulanţe, fiind transportaţi, în stare stabilă, la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat presa că pilotul, în vârstă de 59 ani, avea politraumatisme, iar copilotul, în vârstă de 59 de ani, a suferit traumatisme la torace şi la membrul inferior stâng, care nu îi pun viaţa în pericol.
Ulterior, medicii de la Spitalul Judeţean din Brăila au decis transferarea pilotului la Spitalul Floreasca din Capitală, iar pentru preluarea acestuia a fost trimis un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne, însă bărbatul a suferit un stop cardio-respirator. Echipajul medical care trebuia să îl aducă la spitalul din Capitală a încercat resuscitarea pilotului, însă fără rezultat.
Conform unor surse locale, avionul aparţinea firmei Pegas din Galaţi şi a fost închiriat de o firmă din Brăila pentru a împrăştia îngrăşământ. Aceleaşi surse spuneau că avionul de tip Antonov 2, construit înainte de 1980, era în stare bună de funcţionare.


sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii