Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ATENȚIE! Patru produse alimentare extrem de populare în România, retrase de la vânzare. Detalii

ro

25 Feb, 2016 00:06 9304 Marime text


Începutul acestei săptămâni a adus două vești mai puțin plăcute pentru români. Mai precis, reprezentanții Lidl România au anunţat că vor retrage din magazinele din toată ţara un sortiment de nucă de cocos deshidradată, din cauza riscului unei potenţiale contaminări cu salmonella.
 
Iată comunicatul celor de la Lidl:
 
„Producătorul August TOpfer & Co. (GmbH & Co.) KG recheamă în mod voluntar de Ia vânzare, din motive de protecţie a consumatorului, produsul comercializat în magazinele Lidl din România:  nucă de cocos deshidratată, 200 g, EAN 20003388, cu următorul termen de valabilitate: 10.12.2016. Producătorul nu exclude posibilitatea unei contaminări microbiologice (Salmonella spp.). August Tooter & Co. (GmbH & Co.) KG a decis să retragă în mod preventiv de la comercializare produsul cu data de valabilitate 10.12.2016. Până în momentul de faţă nu s-au înregistrat reclamaţii referitoare Ia acest produs. Consumatorii sunt rugaţi să returneze produsul în orice magazin Lidl, primind contravaloarea acestuia, chiar fără a face dovada bonului de casă. Niciun alt produs comercializat de către Lidl Discount SRL nu este afectat de această rechemare“.
 
După vestea cu nuca de cocos restrasă din cauza riscului unei potenţiale contaminări cu salmonella, producătorul american de ciocolată Mars Inc a cerut retragerea mai multor tipuri de batoane de ciocolată de pe șapte piețe europene, inclusiv de pe piața din România. Astfel, vor fi retrase batoane şi bomboane de ciocolată Mars, Snickers şi Milky Way. Motivul? Un client a găsit o bucată de plastic într-un baton.
 
Decizia va afecta 55 de ţări.
 
Foarte important:  doar unele loturi din produsele Snickers, Mars, Milky Way şi Celebrations vor fi retrase. În România vor fi retrase doar miniaturile de opt grame, multipack 4x50 g Snickers şi Mars, respectiv Celebrations 220 g şi 400 g.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii