Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi

ro

25 May, 2014 09:58 2421 Marime text
În anul 1979, Etan Patz, din New York, în vârstă de şase ani, a dispărut de acasă şi nu a mai fost găsit. A fost lansată, pentru prima dată, cea mai amplă campanie de căutare a unei persoane dispărute. 
Patru ani mai târziu, Ronald Reagan, preşedintele SUA, a declarat ziua de 25 mai Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi.
În prezent, ziua este aniversată în 19 ţări membre ale Federaţiei Europene. De Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi sunt organizate, la nivel european, numeroase evenimente şi campanii de informare menite să prevină cazurile de dispariţie.
În România, zilnic trei copii sunt declaraţi dispăruţii. Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliţie, de la începutul acestui an a fost solicitată urmărirea la nivel naţional a 1.205 copii. Statisticile oficiale arată că, în peste 90% din cazuri, copii pleacă voluntar.
Din 1990, Salvaţi Copiii România, o organizaţie neguvernamentală, militează pentru drepturile şi protecţia copilului în România, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Organizaţia are misiunea de a garanta egalitatea de şanse pentru toţi copii, indiferent de mediul din care aceştia provin.
 
 
Sursa foto: smh.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii