Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aniversatul zilei. Mitropolitul Munteniei și Dobrogei. Azi este la Techirghiol. Cum va sărbători

ro

22 Jul, 2016 07:23 2747 Marime text
Patriarhul Daniel, pe numele de mirean Dan Ilie Ciobotea, este actualul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, purtând și titulatura de mitropolit al Munteniei și Dobrogei.
 
A fost ales de către Colegiul Electoral Bisericesc la data de 12 septembrie 2007, fiind înscăunat în această demnitate la 30 septembrie 2007.
Dan Ilie Ciobotea s-a născut la data de 22 iulie 1951, în satul Dobrești din comuna Bara (județul Timiș), ca al treilea copil în familia învățătorului Alexie și Stela Ciobotea. A primit la botez numele de Dan-Ilie Ciobotea. Școala primară a urmat-o în satul natal (1958-1962), Dobrești, iar gimnaziul în localitatea Lăpușnic (1962-1966), județul Timiș. În anul 1966 începe cursurile liceale în orașul Buziaș, pe care le continuă în municipiul Lugoj, la Liceul "Coriolan Brediceanu" (1967-1970).
 
După absolvirea examenului de bacalaureat se înscrie ca student la Institutul Teologic Universitar din Sibiu (1970-1974), unde obține Diploma de licență în teologie (Noul Testament). În perioada anilor 1974-1976 frecventează cursurile de doctorat la Institutul Teologic Universitar din București, Secția Sistematică, sub îndrumarea Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloae; își continuă studiile în străinătate: doi ani la Facultatea de Teologie Protestantă a Universității de Științe Umane din Strasbourg (Franța) și doi ani la Universitatea Albert Ludwig din Freiburg im Breisgau, Facultatea de Teologie Catolică (Germania).
 
În aceste zile, Patriarhul României se află la Mănăstirea Sfânta Maria – Techirghiol pentru a evalua lucrările de pictură și reamenajare de la această vatră monahală – stavropighie patriarhală.
Astăzi, la biserica Mănăstirii Sfânta Maria – Techirghiol, după Sfânta Liturghie, de la ora 12:00, va fi oficiată o slujbă de Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru împlinirile recente din viața Bisericii Ortodoxe Române, poporului român și Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.
Tot azi o rugăciune de mulțumire la aniversarea zilei de naștere a Patriarhului României va fi rostită și în timpul Sfintei Liturghii oficiată la Catedrala Patriarhală.
Sărbătoarea oficială a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este în ziua de 30 septembrie a fiecărui an, data întronizării Preafericirii Sale în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (30 septembrie 2007).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii