Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI a sesizat DNA cu privire la un conflict de interese şi corupţie în cazul primarului din Avrig

ro

12 Feb, 2015 17:52 1086 Marime text
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa conflictului de interese administrativ şi penal şi săvârşirea de infracţiuni asimilate celor de corupţie în cazul primarului din Avrig, Arnold-Gunter Klingeis, şi a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), anunţă într-un comunicat, informează Mediafax.

Potrivit ANI, Klingeis a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, semnând 27 acte juridice având ca scop promovarea şi publicitatea ansamblului reşedinţa de vară şi a parcului Samuel von Brukenthal, ce face obiectul contractului de locaţiune încheiat între SC Klingeis Consulting SRL şi Fundaţia Samuel von Brukenthal. Primarul este asociat al Klingeis Consulting, iar soţia şi fratele său deţin calitatea de asociat şi funcţia de administrator în cadrul societăţii, relatează Mediafax.

Valoare totală a celor 27 de acte juridice este de 690.540 de lei. Acestea au fost încheiate în cadrul proiectului CultTour al Primăriei Avrig, proiect în care reşedinţa de vară şi parcul Samuel von Brukenthal constituiau sit pilot.

Primăria Avrig, ca promotor al proiectului CultTour, a propus Fundaţiei Samuel von Brukenthal Sibiu să devină partener de proiect, întrucât a considerat oportună participarea fundaţiei, având în vedere responsabilitatea acesteia în ceea ce priveşte administrarea reşedinţei de vară şi a grădinii baroce. Ulterior datei la care a fost încheiat contractul pentru implementarea proiectului CultTour, între S.C. Klingeis Consulting S.R.L. şi fundaţia menţionată a fost încheiat şi contractul "de locaţiune a ansamblului reşedinţa de vară şi a parcului Samuel von Brukenthal".


Sursa: Mediafax
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii