Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Americanii şi europenii contestă becurile economice Atenţie! Sănătatea ne este pusă în pericol

ro

31 Dec, 2015 12:55 1102 Marime text
 
Pentru a reduce cheltuielile, tot mai mulţi oameni au achiziţionat în ultimul timp  becurile economice.

În acest sens,  Uniunea Europeană a dat directive pentru înlocuirea becurilor clasice cu cele economice, însă foarte puţini dintre oameni cunosc faptul că aceste becuri sunt toxice. 

Un raport al Agenţiei Americane de Protecţia Mediului arată faptul că noua generaţie de becuri eficiente energetic sunt extreme de toxice.

Funcţionarii agenţiei au creat până şi un protocol de urgenţă, care trebuie urmat în cazul spargerii unui bec economic, deoarece elimină o mulţime de gaze în aer.

Astfel, când sunt sparte intr-o incăpere, aceste becuri cresc de 20 de ori concentraţia maximă de mercur acceptabilă în aer, vapori periculoşi care pot afecta organele vitale, arată Asociaţia Germană pentru Protecţia Consumatorului.

Astfel, becurile eficiente energetic pot provoca ameţeală, dureri de cap, migrene, convulsii, oboseală, capacitate redusă de concentrare şi anxietate.

Aceste becuri mai conţin, de asemenea, mercur, pot cauza cancer şi emit radiaţii UV, dăunătoare pentru piele şi ochi.

Totuşi, dacă spargeţi un bec în casă, specialiştii vă sfătuiesc să strângeţi cioburile cu mânuşi şi nu cu aspiratorul care ar împrăştia particulele de mercur. Ferestrele ar trebui să rămână pentru cel puţin 15 minute larg deschise, pentru a împrăştia concentraţia de mercur.


Sursă foto: renovat.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii