Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amendă de poluare pentru firma din Lumina al cărei depozit a ars zilele trecute

ro

12 Aug, 2016 11:45 1745 Marime text
Zeci de tone de deșeuri toxice au fost făcute scrum de flăcările ce au cuprins în urmă cu două zile incinta unui depozit de vopseluri și materiale plastice din Lumina. Ca urmare a acestui incident, comisarii Gărzii de Mediu au prelevat probe din aer și din sol pentru a stabili dacă incendiul a avut repercusiuni asupra mediului.
 
Potrivit comisarului șef al Gărzii de Mediu Constanța, Marian Râșnoveanu, contactat de ZIUA de Constanța, până acum s-au primit doar rezultatele privind gradul de poluare atmosferică. Acestea ce indică faptul că substanțele chimice emanate în urma incendiului au afectat calitatea aerului din zonă. Din acest motiv, firma ce deține depozitul de deșeuri toxice a fost amendată cu suma de 5.000 de lei.
 
Reprezentanții Gărzii de Mediu așteaptă, săptămâna viitoare, și rezultatele analizelor prevate din sol. Dacă și acestea vor scoate la iveală încălcarea normelor de poluarea, firma ar putea fi sancționată din nou.
 
Mai mult, depozitul dezafectat de incendiu rămâne sub supravegherea comisarilor de la Protecția Mediului. Asta deoarece autorizația de funcționare a unității este în pericol. Dacă reprezentanții Gărzii de Mediu vor constata încălcări ale normelor reglementate prin lege, firma s-ar putea alege cu suspendarea autorizației de funcționare și impunerea unui termen pentru remedierea neregulilor. Dacă depozitul de materiale toxice nu va reveni la parametri optimi de funcționare în termenul impus de Comisariatul Gărzii de Mediu, proprietarul ar putea pierde definitiv autorizația de funcționare pentru respectiva unitate, a mai declarat comisarul șef, Marian Râșnoveanu pentru ZIUA de Constanța. 

Cauzele devastatorului incendiu nu au fost încă elucidate de către pompierii de la ISU Dobrogea. 

Citește și Pericol de explozie! Incendiu de proporţii la un contanier cu vopsea în Lumina 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii