Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiunea „Blocada“ la graniţele României. Recomandări de la Ministerul Afacerilor Interne

ro

04 Jan, 2015 12:42 1962 Marime text
În urmă cu puţin timp, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog a susţinut o declaraţie de presă în contextul încheierii perioadei concediului prilejuit de sărbătorile de iarnă. Potrivit reprezentanţilor MAI, este de aşteptat a în aceste ore să se înregistreze valori mari de trafic, în special pe principalele artere rutiere  - DN1, Autostrada A1, Autostrada A2 -, precum și în zona aeroportului Otopeni și a principalelor gări, context în care începând din această dimineață, la nivel național, acționează peste 20.000 de polițiști.

„Vă informăm că, în aceste zile, se desfășoară la nivel național, acţiunea «Blocada» în zona frontierelor de vest, sud şi est, cu participarea poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor de la graniţă, ale judeţelor limitrofe acestora, precum şi de la secţiile regionale de poliţie transporturi“, transmite reprezentantul MAI.

Obiectivul principal al acestei acțiuni este combaterea și prevenirea infracțiunilor, dar și asigurarea unei fluențe corespunzătoare a traficului rutier pe segmentele de drumuri care converg spre ieșirile din țară.

Pentru evitarea unor blocaje în punctele de graniță, Poliția de Frontieră a asigurat artere de control suplimentare în principalele puncte de trecere a frontierei și recomandă conducătorilor auto să utilizeze și alte puncte de ieșire din țară, nu doar pe cele foarte cunoscute, unde se pot produce aglomerări. 

De exemplu pentru granița cu Ungaria, pe lângă punctul de trecere a frontierei Nădlac, se poate opta pentru punctele de trecere a frontierei Turnu și Vărșand.

„Menționăm că în perioada sărbătorilor de iarnă, peste 850.000 de persoane au tranzitat punctele de frontieră. În aceste zile, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării produse în valoare de peste 533.000 de lei“, a explicat purtătorul de cuvânt al ministerului de resort. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii