Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident spectaculos în Portul Constanţa O navă de pilotaj este urcată pe cheu de un portcontainer uriaş (video)

ro

03 Dec, 2013 02:32 6388 Marime text
În urmă cu două zile, a fost postat un filmuleţ, pe youtube, în care este prezentată o manevră de pilotare a unui portcontainer la ieşire din Portul Constanţa.
Sau cel puţin aşa susţine autorul postării Lydia Sanderson.
Intuind, probabil, ce avea să se întâmple, cameramanul de ocazie a început să filmeze încă de la desprinderea de la cheu a portcontainerului.

Din filmuleţ se vede clar cum cele două nave-pilot sunt împinse către un vas sub pavilion Turcia, de pe care s-a efectuat filmarea, scapă şi nu este strivit între cei doi coloşi plutitori, dar este antrenat către cheu şi aproape urcat pe uscat.

În filmuleţ se aud clar strigătele disperate al echipajului navei turceşti, iar în ultimele secvenţe apare şi un bărbat, pe uscat, care aleargă neputincios pe cheu să vadă dacă păţit ceva marinarii de pe remorcher.

Capturile de pe filmuleţ, pe care le vom prezenta în ordinea cronologică a desfăşurării evenimentului naval sunt relevante şi spun mai mult decât orice descriere.
UPDATE:
În această dimineaţă, Reprezentanţii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa ne-au declarat că incidentul naval a avut loc acum un an şi jumătate în Dana 122 a Portului Constanţa Sud Agigea.
În ziua respectivă marea avea gradul 8 pe scara Beaufort.
Nu au fost victime.
Cel care a solicitat ieşirea din port a fost chiar comandantul portcontainerului.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ionescu 03 Dec, 2013 09:45 Pe data de 8 martie 2010, în jurul orei 16, portcontainerul „CMA CGM Debussy”, sub pavilion francez, a fost implicat într-un accident, în portul Constanţa. În timpul manevrei de mutare din dana 123 în dana 115, „CMA CGM Debussy” a lovit nava „Haci Fatma Sari”, sub pavilion Turcia, care staţiona în dana 114, şi remorcherul „Vădeni”, care participa la manevră.
  • Buna dimineata 03 Dec, 2013 09:03 ADMINISTRATOR. MULTUMIM DE ATENTIONARE. PENTRU NOI IMAGINILE AU FOST, ASA CUM SE ARATA ÎN TITLU, SPECTACULOASE.