Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

68% din cititorii ZIUA de Constanța nu cred că Ministerul Dezvoltării va demara reabilitarea Cazinoului din Constanța în 2015

ro

12 Jan, 2015 00:00 2276 Marime text
//www.ziuaconstanta.ro/https://www.ziuaconstanta.ro/images/stories/2014/05/31/pics/cazino_-_Cazino_Constanta_-_ziua_de_constanta_2.jpgSimbolul Constanţei de peste 100 de ani, binecunoscutul Cazino a ajuns o ruină. Ministerul Dezvoltării a fost mandatat să restaureze edificiul, după ce aleşii locali constănţeni au votat trecerea Cazinoului din Constanţa la această structură a statului.
 
Conform declaraţiilor primarului, reabilitarea clădirii-simbol a Constanţei va ajunge la cel puţin 10 milioane de euro, în vreme ce dotarea imobilului ar costa încă 4 - 5 milioane de euro. „El (n.r. Cazinoul) va fi transferat pentru ca statul să bage bani în reabilitare, pentru că lui Mazăre îi e frică să discute cu investitori privaţi, ca să nu fie acuzat de procurori că a discutat cu ei şi, ulterior, aceştia au câştigat licitaţia“, a declarat şeful administraţiei publice locale constănţene.
 
Reamintim însă că, în ultimii ani, Mazăre a vehiculat mai multe aşa-numite variante de salvare de la ruină a Cazinoului. În septembrie 2012, edilul-şef al municipiului Constanţa spunea că îşi doreşte organizarea unei licitaţii internaţionale pentru a vinde Cazinoul, iar la numai două luni după, a anunţat că intenţionează să realizeze un parteneriat public-privat cu o firmă interesată de reabilitarea monumentului, dar şi folosirea acestuia pentru jocurile de noroc. În februarie 2013, Radu Mazăre se răzgândeşte din nou şi anunţă că imobilul ar fi urmat să fie reabilitat cu fonduri europene. În primăvara aceluiaşi an, Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, susţinea că, pentru reabilitarea Cazinoului, ar fi fost aprobată finanţarea, fiind vorba despre fonduri europene, investiţie ce s-ar fi ridicat la aproximativ zece milioane de euro.
 
Niciuna dintre aceste presupuse soluţii nu s-a concretizat, fapt pentru care va fi interesant de urmărit dacă imobilul va fi repus în circuit ca urmare a reabilitării sale de ministerul condus de vicepremierul Liviu Dragnea.
 
În urmă cu o săptămână, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat un sondaj de opinie, în care îi invitam pe cititorii noştri să își exprime opinia cu privire la fața nouă a Cazinoului din Constanța.
 
La întrebarea „Credeţi că Ministerul Dezvoltării va demara reabilitarea Cazinoului din Constanţa în 2015?“ au răspuns 347 de persoane. Cei mai mulţi – 68% admit că nu se va demara reabilitarea Cazinoului din Constanța, în timp ce restul – 32% au fost mai optimiști.

Sondajul s-a încheiat la data de 11 septembrie 2015
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii