Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descopera.ro Papirusul în care Iisus vorbeşte despre soţia sa a fost confirmat de oamenii de ştiinţă. Iată ce au descoperit specialiştii (VIDEO)

ro

12 Apr, 2014 10:05 2903 Marime text
Un papirus care a generat multe controverse, în care este evocată "soţia lui Iisus", este într-adevăr străvechi şi nu reprezintă un fals realizat în epoca modernă, potrivit unor analize ştiinţifice recente, prezentate într-un studiu ce a fost publicat joi în Statele Unite, informează AFP.

Informaţia despre existenţa acestui document dezvăluit în 2012 de Karen King, profesor de istorie la Harvard Divinity School, care sugerează faptul că Iisus era căsătorit, a fost primită cu mult scepticism la Vatican, dar şi de istorici, care au afirmat în majoritatea lor că este vorba cel mai probabil de un fals, bazându-şi "verdictul" pe originea nedeterminată a documentului, forma caracterelor şi a literelor şi erorile gramaticale.

Este vorba de un fragment de papirus cu dimensiunile de 3,8 x 7,6 centimetri, pe care sunt scrise următoarele cuvinte în limba coptă: "Iisus le-a spus: «soţia mea»" şi "Ea ar putea fi discipola mea". Această frază a generat dezbateri în anumite biserici despre celibatul preoţilor şi despre posibilitatea ca femeile să exercite sacerdotul ministerial.

Articolul integral pe descopera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii