Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descopera.ro Avertisment global pentru femeile care vor să fie mame - ce pot păţi bebeluşii dacă luaţi paracetamol în timpul sarcinii

ro

26 Feb, 2014 10:04 2392 Marime text
Cercetătorii au făcut o descoperire neaşteptată despre paracetamol, un analgezic despre care se credea că poate fi folosit în siguranţă de către femeile însărcinate. Pentru prima dată, oamenii de ştiinţă au descoperit o legătură între consumul de paracetamol în timpul sarcinii şi un risc sporit de a avea copii afectaţi de ADHD (tulburare caracterizată printr-un nivel de dezvoltare necorespunzător vârstei în ceea ce priveşte atenţia, activitatea motorie şi impulsivitatea, simptome care pot să apară în orice combinaţie, la şcoală, acasă şi în alte situaţii sociale).

Oamenii de ştiinţă afirmă că este nevoie de mai multe studii pentru a confirma rezultatele acestei cercetări, însă subliniază că studiul oferă o nouă potenţială cauză pentru creşterea numărului de cazuri de ADHD înregistrate la nivel mondial. Această tulburare neuro-comportamentală nu are o cauză cunoscută de ştiinţă, afectând până la 5% dintre copiii din SUA.

Articolul integral pe descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii