Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3. Este oficial! Sorina Tușa, înlocuită cu Lucia Varga pe listele PNL Constanța pentru alegerile parlamentare

ro

19 Oct, 2016 18:31 4101 Marime text
Potrivit unor surse, Sorina Tușa a fost înlocuită cu Lucia Varga pe listele PNL Constanța pentru alegerile parlamentare. Astfel, Lucia Varga va candida pe poziția secundă la Senat, după amiralul Vergil Chițac.
 
Decizia este supusă la vot în cadrul unei ședințe de comitet județean executiv la Constanța.
 
Vă reamintim, în urma ședintei de săptămâna trecută, candidaţii PNL Constanţa pentru alegerile parlamentare sunt: la Camera Deputaţilor - Huţucă Bogdan, Boroianu Robert, Marcu Ana, Niculescu George, Florea Oana Maria, Tofolean Ioan Tiberiu, Cătălin Anghel, Ovanesian Felicia, Cruşoveanu Marian, Hira Stere, Solomon Ioan, Zahariuc Cristian, Dudu Nicolae, Muhscină George. La Senat pe prima poziţie se află Chiţac Vergil, urmat de Ana Varga, Stanca Costel, Drumea Mihnea Claudiu, Măndilă George, Ciucă Nicolae şi Băisan Cristy Remus. Lista pentru Senat a fost votată cu 21 de voturi pentru şi 5 împotrivă.

Lucia Varga a fost ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice Ministru Delegat pentru Ape, Păduri si Piscicultura  în 2013. Ana Lucia Varga a mai avut două mandate de deputat în circumscripția Bihor. Între 2005 și 2008 a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile. 

UPDATE 3, ora 20.35

Gheorghe Dragomir a declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că mâine lista de la Constanța va intra în validare în ședinta Biroului Permanent Naţional. Dragomir mai spune că mai mulţi lideri naţionali ai PNL vor candida în filialele mari, cum este şi cazul Constanţei. Propunerea candidaturii Luciei Ana Varga a fost făcută de centru către filiala Constanţa, însă, spune Dragomir, s-a dorit şi o validare din partea membrilor Comitetului Executiv Judeţean. După ce va deveni deputat de Constanţa, Varga va activa în filiala de la malul mării. Liderul PNL mizează pe un procent de 30% în alegerile parlamentare, ceea ce va conduce la trimiterea în Parlament a patru deputaţi şi doi senatori.

UPDATE 2, ora 20.29

„Membrii Comitetului Județean Executiv al Filialei Constanța a Partidului Național Liberal s-au reunit în ședință de urgență miercuri, 19 octombrie a.c. În baza Statutului PNL şi în temeiul «Regulamentului privind organizarea, desfaşurarea şi conducerea activităţii organizaţiilor locale şi judeţene», CJEX al PNL Constanța a decis aprobarea propunerii listei de candidați pentru Senatul României la alegerile parlamentare din 11 decembrie.  În lista de candidați se regăsește pe locul doi, după președintele Organizației Municipale PNL Constanța, Vergil Chițac, fostul ministru al Mediului, Pădurilor şi Apelor și președinte al OFL, Lucia Ana Varga”, au transmis reprezentanții PNL într-un comunicat de presă, remis ZIUA de Constanța.

UPDATE 1, ora 20.04

Ședința s-a încheiat, iar Lucia Varga a fost validată prin vot secret, 17-1, pentru locul doi la Senat. Sorina Tușa coboară pe locul trei, dar este deja în afara jocurilor.                       

 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii