Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averi de aspirant în Parlamentul României Ce avuţii au candidaţii PSD Constanţa pentru Senat (documente)

ro

08 Nov, 2016 00:00 3718 Marime text
La alegerile parlamentare 2016, organizaţia judeţeană PSD Constanţa a decis să meargă la Senat cu oameni ce activează în diverse domenii, cu interese declarate şi averi diferite. Pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au început să fie postate declaraţiile de interese şi cele de avere ale aspiranţilor la mandatele de parlamentari în viitoarea legislatură. Profitând de această sursă sigură de informaţii, considerăm că este important pentru electorat să afle ce date conţin documentele respective şi, astfel, să ştie pe cine trimit în viitorul Parlament al României să le reprezinte interesele.
 
Filiala PSD Constanţa propune la Senat următoarea echipă: fostul prefect al judeţului Liviu Tit Brăiloiu, senatorul Nicolae Moga, vicepreşedintele CECCAR România Ştefan Mihu, prof. univ. Lucian Băluţ, primarul comunei Limanu, Dan Georgescu, fostul inspector şcolar Veronica Gheorghe şi fostul preşedinte al ANAT Aurelian Marin.

Acţionar în patru firme 

Aşadar, lista este deschisă de fostul prefect al judeţului Constanţa Liviu Tit Brăiloiu, a cărui avere, potrivit declaraţiei completate pe 25 octombrie a.c., cuprinde: trei terenuri intravilane - două în Eforie Nord şi unul în staţiunea Mamaia, patru apartamente - trei în Eforie Nord, cumpărate acum doi ani, şi unul în Constanţa, o casă, ceasuri estimate la 300.000 de euro şi bijuterii şi pietre preţioase în valoare de 80.000 de euro.
 
În septembrie, Liviu Tit Brăiloiu a vândut un apartament cu 83.000 de euro. Din punct de vedere financiar, acesta se poate lăuda cu opt conturi - cinci în euro, în care are 923.863 de euro, două cu 37.459 de lei şi unul cu 300 de dolari. De asemenea, fostul prefect deţine acţiuni sau părţi sociale la patru societăţi comerciale - SC Complex Palas Pelican SA, SC Ospitalitatea Rom Tour SRL, SC Mont Impex SRL şi SC National Service Group SRL - care însumează 207.340 de lei.
 
Totodată, acesta a acordat două împrumuturi către o societate (3.252.793 de lei) şi fratelui său (450.000 de euro). Asta în contextul în care veniturile înregistrate în anul fiscal 2015 au însumat 563.412 lei şi 133.431,12 euro.
 
Conform declaraţiei de interese, Liviu Tit Brăiloiu este acţionar la societăţile comerciale Complex Palas Pelican SA, Ospitalitatea Rom Tours 2000 SRL, Mint Impex SRL şi Naţional Service Group SRL Eforie, valoarea totală a părţilor sociale şi/sau a acţiunilor fiind de 207.090 de lei. Nu trebuie neglijat faptul că el este preşedinte al Clubului Sportiv Target Constanţa şi vicepreşedinte a trei asociaţii - Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul Constanţa, Asociaţia Judeţeană de Tir Sportiv Constanţa şi Asociaţia Judeţeană de Judo Constanţa.

Parlamentar cu trei depozite bancare

Senator în funcţie, Nicolae Moga vrea să îşi prelungească mandatul. Averea parlamentarului cuprinde un teren intravilan în Mamaia Sat şi un teren agricol în localitatea Adamclisi (judeţul Constanţa), precum şi o casă de locuit şi una de vacanţă în Mamaia Sat. În luna ianuarie a acestui an, a vândut un teren agricol unei societăţi pentru suma de 93.240 (nu este specificată moneda). Moga are trei depozite bancare - unul cu 27.013 euro şi două însumând 61.300 de lei. Totodată, acesta a acordat două împrumuturi unor persoane fizice, însumând 523.400 de lei, iar veniturile înregistrate în anul fiscal precedent au fost de 125.349 de lei.
 
Potrivit declaraţiei de interese disponibile pe site-ul ANI, senatorul Nicolae Moga este acţionar la SC Tracon SRL Brăila, valoarea acţiunilor fiind de 623.730 de lei.

Administrator a două firme

Vicepreşedintele CECCAR România Ştefan Mihu aspiră la un mandat de senator. Ocupă poziţia a treia pe lista PSD Constanţa, iar averea sa include două terenuri intravilane în Ovidiu, dar şi două apartamente în Constanţa şi o casă în Ovidiu. Mihu are 5.000 de euro într-un depozit bancar, iar veniturile încasate anul trecut au însumat 76.100 de lei. 
 
Conform declaraţiei de interese, acesta este asociat unic şi administrator la SC Atractiv Plus SRL şi SC Pro Finance SRL, valoarea totală a acţiunilor sale fiind de 900 de lei, iar la partid deţine funcţia de trezorier al organizaţiei judeţene PSD Constanţa. 

Venituri de peste un milion de lei

Profesorul universitar Lucian Băluţ completează echipa propusă de PSD Constanţa pentru viitorul Senat. Acesta deţine un teren intravilan în comuna Platoneşti (judeţul Ialomiţa), un apartament în Constanţa şi un autoturism marca Hyundai JM/AL Tucson, fabricat în anul 2007. La active financiare, lista este lungă şi cuprinde: patru conturi curente cu 0,39 euro şi 11.728 lei; două depozite bancare însumând 73.054 de lei, precum şi patru „fonduri de investiţii sau echivalente, inclusiv fonduri private de pensii sau alte sisteme cu acumulare“ - două în care are 53.246 de euro şi alte două a căror valoare totală este de 316.151 de lei. Veniturile totale ale familiei Băluţ au fost de 1.283.881 de lei în anul fiscal 2015. Dacă în declaraţia de avere am găsit câteva informaţii, declaraţia sa de interese este… goală.

Parte din avere, la Vama Veche 

Aflat la primul mandat de primar al comunei Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu deţine: trei terenuri intravilane în Vama Veche, un apartament în Mangalia, o casă de vacanţă şi spaţii comerciale la Vama Veche şi un autoturism marca Ford Tranzit, fabricat în anul 2007. În anul 2015, Georgescu a vândut unei firme un teren agricol din 2 Mai în schimbul sumei de 50.000 (nu este specificată moneda). 
 

Totodată, el deţine acţiuni sau părţi sociale la patru firme – SC la Frontiera SRL, SC Andre Mon Design SRL, SC Acuamarin 2 Mai SRL şi SC Borna Zero SRL, valoarea totală a părţilor sale fiind de 165.050 (nu se specific moneda). Totul în contextual în care veniturile încasate de familia Georgescu în anul fiscal 2015 au fost de 145.164 (nu se specific moneda).  
Potrivit declaraţiei de interese, Daniel Gheorghe Georgescu este asociat la două firme, valoarea acţiunilor sau părţilor sale sociale fiind de 156.050 (nu se specific moneda). În plan politic, el deţine funcţia de preşedinte al filialei PSD Limanu.  


Cu trei autoturisme în garaj

Fostul inspector şcolar Adriana Veronica Gheorghe deţine un teren agricol şi un apartament la Cernavodă, o garsonieră în Constanţa şi trei autoturisme - un Peugeot 206, fabricat în anul 2002, o Dacie din 2005 şi un Peugeot 301, fabricat în anul 2014. Veniturile familiei Gheorghe în anul precedent au fost de 126.279 de lei. 
 
Din declaraţia sa de interese, aflăm că Adriana Veronica Gheorghe este preşedinte al Asociaţiei „Mens Sana“ a Liceului Tehnologic „Axiopolis“ din Cernavodă.
 
Venituri de peste 300 mii lei, datorii de circa 100 mii euro
 
Şi fostul preşedinte al ANAT Aurelian Marin, actual consilier municipal în CLM Constanţa, a fost inclus pe lista aspiranţilor social-democraţi la un mandat de senator. Averea sa este compusă din: un teren intravilan la Buşteni, trei case de locuit - două în Constanţa şi una în Eforie Nord -, o casă de vacanţă la Buşteni, precum şi un autoturism Hyundai fabricat în anul 2008. La capitolul „Active financiare”, Marin a trecut în declaraţia de avere: două conturi curente cu 1.374,37 de euro şi 6.897,63 de lei; cinci depozite bancare însumând 142.788 de lei, iar 28.303,48 de lei apar într-un fond de investiţii.
 
De asemenea, nu trebuie neglijat faptul că Aurelian Marin are investiţii şi împrumuturi la mai multe societăţi comerciale. Trei firme au fost împrumutate de acesta - SC Amarino SRL, SC Tour Consult Management SRL şi SC Capitol Aventura SRL - cu 630.738 (nu se specifică moneda), iar în aceleaşi firme - SC Amarino SRL, SC Tour Consult Management SRL şi SC Capitol Aventura SRL - deţine acţiuni evaluate la 160.350 (nu se specifică moneda).
 
Spre deosebire de colegii săi, Marin are de achitat până în anul 2022 suma de 98.498,22 de euro către Credit Agricole, în condiţiile în care veniturile familiei încasate anul precedent au fost de 308.048 de lei.
 
Din declaraţia de interese completată pe 24 octombrie şi postată pe site-ul ANI, reiese că acesta este asociat în trei firme - SC Amarino SRL, SC Tour Consult Management SRL şi SC Capitol Aventura SRL - valoarea totală a acţiunilor fiind estimată la 160.350 de lei. Pe linie de partid, Aurelian Marfin a preferat să rămână doar simplu membru al organizaţiei municipale PSD Constanţa.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii