Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Ziua Marinei, sărbătorită cu fast la țărm de mare

ro

15 Aug, 2014 10:10 2105 Marime text
Zona peninsulară a municipiului Constanţa este astăzi punctul de atracţie pentru zeci de mii de turişti, mulţi dintre ei veniţi special pentru a participa la manifestările organizate cu prilejul Zilei Marinei. Programul este divers şi, ca în fiecare an, atracţia numărul unu o reprezintă exerciţiile demonstrative efectuate de militari. O mare de oameni putea fi văzută, încă de la primele ore ale dimineţii, îndreptându-se spre zona Peninsulă a municipiului Constanţa pentru a prinde un loc cât mai bun de unde să urmărească programul pregătit special pentru a marca Ziua Marinei.

Manifestările de pe faleza din faţa Comandamentului Flotei Române din Constanţa au demarat în jurul orei 10.00 cu ceremonialul ridicării pavilionului, geacului şi a Marelui Pavoaz la catarg. După oficierea serviciului religios şi depunerea unor ancore de flori pe mare, atenţia participanţilor s-a îndreptat spre zona din care avea să-şi facă apariţia Zeul Neptun însoţit de alai. Defilarea Navei Şcoală Mircea, a precedat momentul cel mai aşteptat de spectatori: exerciţiilor şi a demonstraţiilor militare. Punctul de maxim interes îl reprezintă, ca de fiecare dată, parada navală şi defilarea velierelor, urmate de tradiţionalele jocuri marinăreşti.

Potrivit programului, petrecerea se reia la ora 18.30 cu un amplu spectacol din care nu lipsesc dansurile tradiţionale turceşti, greceşti şi tătăreşti, şi recitalurile susţinute de Ileana Şipoteanu şi Cris Oliver. Ceremonialul de coborâre a pavilionului, geacului și a Marelui Pavoaz, precum şi aprinderea pavoazului electric la nave vor preceda concertul oferit cu începere de la ora 20.20 de Les Elephants Bizarres şi Amadeus. Manifestările se vor încheia cu lansarea de lampioane şi retragerea cu torțe pe traseul Faleză - bulevardul Marinarilor - Prefectura Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii