Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Proiect european implementat la Năvodari

ro

25 Aug, 2014 20:26 3575 Marime text

Primăria Năvodari are în derulare mai multe proiecte menitesă ajute la dezvoltarea atât a localităţii, cât și litoralului. Construirea promenadei dintre Năvodari și Mamaia reprezintă doar unul dintre aceste proiecte. Porțiunea de faleza vizată este lungă de 6 kilometri, lată de 6 metri și va cuprinde o zonă de promenadă, fântâni arteziene și foișoare.

“Începând de aici, sigur, amenajat aici un rond care va avea în centru o fântână foarte frumos arhitectural prevăzută și se va merge pe 6 metri alee de granit frumos amenajată, până în stațiunea Mamaia.” a declarat Adrian Constantin, şeful Serviciului de Management Programe din cadrul Primăriei Năvodari.

Reprezentații autorităților locale dau asigurări că plaja din Năvodari va rămâne la fel de mare ca și până acum. Dacă în ceea ce privește stațiunea Mamaia, plaja dispare văzând cu ochii, nu același lucru se va întâmpla și la Năvodari.

„Vom respecta ceea ce legea prevede, adică 60 de metri de la limita mării, este teritoriul pe care îl au în administrare cei de la Apele Române. Proiectul vine și respectă această zonă. După care urmează un cadastru, pe care îl are Primăria orașului Năvodari finalizat, depus și confirmat, pe care se va construi această zonă de promenadă.” a precizat Adrian Constantin, şeful Serviciului de Management Programe din cadrul Primăriei Năvodari.

Spre deosebire de anumiți hotelieri care încearcă din diverse motive să pună bețe în roate acestui proiect de anvergură, Nicolae Bucovală este de acord cu implementarea lui doar cu o condiție.

„Atât timp cât nu ia din plajă este totul ok, dacă ia din plajă nu mai este ok. Să nu ia din plajă. Plaja este un bun național, nu este al niciunei primării, este a României, a cetățenilor. Cele 22 de milioane de români au dreptul să beneficieze de această plajă.” a declarat Nicolae Bucovală, președintele Patronatului hotelierilor.

Beneficiarii viitoarei promenade, năvodărenii, dar și turiștii sosiți pe litoral sunt încrezători că această investiție va fi de bun augur. „E o idee bună, de luat în seamă.” a spus un turist.

Turiștii au oferit și explicații pentru modul bizar în care unii hotelieri au găsit de cuviință să facă tot posibilul pentru ca un astfel de proiect să nu devină realitate.

“În România?...pentru bani! Este singurul lucru pentru care s-ar opune.” a spus un alt turist venit la Năvodari. Proiectul în valoare de peste 60 de milioane de lei va fi realizat cu fonduri europene. Construcția propriu-zisă ar putea demara la începutul anului viitor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii