Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Marinarii fluviali, certificați în Constanța

ro

22 Sep, 2014 18:43 1581 Marime text
Marinarii de pe apele interioare își vor putea obține brevetele internaționale de navigație, chiar la Constanța. Pregătirea personalului navigabil se va face la CERONAV, cu sprijinul asociației EDINNA . Totodată se va avea în vedere implementarea unui sistem armonizat de pregătire a personalului din transportul pe ape interioare, la nivel European, ceea ce ar putea atrage și cursanți către România.
Pentru transferul accentului de pe transportul rutier și feroviar pe căi navigabile interioare, ce reprezintă o strategie de dezvoltare a sectorului navigabil, reprezentanții EDINNA au în vedere realizarea în detaliu a unor strategii europene de dezvoltare. Ca totul să fie perfect, personalul navigabil de pe căile interioare va fi instruit și certificat în domeniu, astfel încât să dispună de mobilitate în spatiul European.
 “Încă din 2009 , am dorit să avem un partener în Sud-Estul Europei, suficient de puternic și acesta este CERONAV, cu care avem o colaborare foarte buna. Acesta se și folosește de proiectul HINT pentru diseminarea informației în această zonă”, a afirmat, cu prilejul evenimentului de la Constanța, Arjen Mintjes, preşedintele EDINNA.
Datorită implicării CERONAV în demersurilor de armonizare a pregătirii personalului navigant fluvial, marinarii își vor putea obține certificările chiar în Constanța.
 “EDINNA ca și partener înseamnă posibilitatea marinarilor români care navigă pe fluviu de a face cursurile de calificare în România, fără a fi nevoiți să facă mai urmeze aceste cursuri în statele membre Rhinului. Acest lucru constituie un avantaj în privința reducerii costurilor și timpului de frecventare a cursurilor, deoarece în străinătate ar fi fost nevoiți să facă doi ani de cadeție, fapt care nu va mai fi cerut odată cu dobândirea de către instituția noastră a noului statut, acordat de Comisia Rhinului”, ne-a declarat Ovidiu Cupșa, director general al CERONAV.
România reprezintă un membru important în domeniul transportului naval fluvial. Tara noastră dispune de cea mai mare flotă de transport pe ape interioare de pe Dunăre și un număr de aproximativ 10.000 de marinari fluviali. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii