Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Hepatita A face ravagii la Constanța

ro

22 Oct, 2014 17:28 1872 Marime text
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa este arhiplin. În ultimele zile au fost internate zeci de persoane cu hepatita A. Mulți pacienți nu au putut fi spitalizați pentru că nu sunt paturi .Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța abia face față avalanșei de pacienți! La sfârşitul săptămânii trecute au fost diagnosticate 13 persoane cu hepatită A iar săptămâna aceasta 10. Internarea este obligatorie pentru 2 săptămâni. Precizăm că față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul cazurilor de Hepatita A aproape s-a dublat.
 
“În ultima perioadă suntem aglomerați, mai ales de cazurile de hepatită acută virală de tip A. Față de aceeași perioadă din alți ani, numărul de prezentări este mai mare, în sensul că, în luna octombrie, pentru ultima perioadă a lunii, înregistrăm peste 70 de prezentări, în condițiile în care anii trecuți înregistram 40 de prezentări cu hepatită acută virală”, ne-a declarat dr.Stela Halichidis, director general al Spitalului de Boli Infecţioase Constanța. Nerespectarea regulilor elementare de igienă constituie principalul factor al îmbolnăvirii cu hepatita A cunoscută și ca “boala mâinilor murdare. ” Iată care sunt primele semne ale contactării acesteia.
 
“Cele mai comune simptome ale hepatitelor pot fi oboseala intensă, chiar stare de rău cu grețuri, vărsături, dureri abdominale, cefalee, uneori se și îngălbenesc pacienții, dar nu este obligatoriu să fii galben ca să ai hepatită acută virală. Simptomatologia este polimorfă, nu este nimic caracteristic, iar boala se depistează pe baza analizelor de laborator”, a mai spus dr. Stela Halichidis. Vaccinarea este una din metodele de prevenire a hepatitei A.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii