Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Criză în învățământul rural

ro

20 Sep, 2014 14:15 1778 Marime text
„Nu cred că mai există vreun copil să nu aibă telefon cu internet”. Declarația aparține premierului Victor Ponta şi nu are nicio legătură cu realitatea copiilor din Rusenii Vechi, judeţul Iaşi. Micuţii nici măcar nu au primit manualele necesare, iar de telefoane mobile nici nu mai vorbim pentru că în zonă nu există semnal.
La Şcoala din Rusenii Vechi, care se află la 15 km de Iaşi, copii se aflau în pauză. 20 de şcolari de clasa I şi grupa pregătitoare erau împânziţi prin toată curtea. Unii se dădeau în leagăne, alţii se fugăreau în jurul toaletei din grădină, iar câţiva copii erau în clasă mâncând cu poftă cornul primit la şcoală. Pe băncile lor nici urmă de manual.
Și dacă tot a declarat premierul Victor Ponta, că nu există copil să nu aibă telefon mobil, învățătoarea i-a pus pe elevi să ridice mână cine are unul. Și surpriză, nici măcar o mână nu a fost ridicată. Ba mai mult, mulți dintre ei nici nu știu cum arată un astfel de dispozitiv, iar alții l-au văzut doar la televizor sau pe stradă la diferiți oameni.
În toată școală, un singur elev are un telefon de generație veche, însă îi este interzis de părinți să-l aducă la ore, iar un altul are o tabletă și asta pentru că mama lui lucrează în străinătate. Cei doi au refuzat să vină cu dispozitivele la școală, pentru că nu vor să-i stânjenească pe colegi.
În aceste condiții, cum am putea vorbi despre manuale digitale? Și chiar dacă într-un viitor apropiat ar beneficia de acest serviciu, elevii ar trebui să stea undeva pe școală pentru a prinde semnal la internet.
Din păcate, în aceeași situație se află și unitățile de învățământ din Orzeni și Golăeşti. La nivelul școlilor mai este nevoie și de profesori. La început de an, elevii învață limba străină după ureche. Cadrele didactice de engleză sau franceză refuză posturile de la sate din cauza navetei.
Sursă foto: ziaruldeiasi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii