Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:04 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„E un talent, un lider înnăscut“ Rugbystul Atila Septar, fiul lui Erdinci Septar, impresionează în Franţa (galerie foto)

ro

19 Feb, 2016 00:00 13129 Marime text
Din anul competiţional 2016/2017, rugbystul Atila Septar va evolua la puternica formaţie franceză Clermont, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby. În vârstă de 19 ani, Atila, un sportiv de 1,90 m înălţime şi 83 kg greutate, este fiul lui Erdinci Septar, fost rugbyst la Farul Constanţa şi fost internaţional.
 
Potrivit sursei citate, Atila Septar joacă în prezent, ca centru de treisferturi, tot în Franţa, la echipa de seniori Brive, cu care evoluează în Top 14. În etapa a patra a Challenge Cup, Atila a marcat un eseu pentru Brive în victoria cu 33-3 din confruntarea cu echipa rusă Enisei Krasnoiarsk. Tânărul Septar va împlini 20 de ani la vară, iar la seniorii lui Brive se află deja de doi ani. El este şi internaţional francez, fiind folosit titular în echipa naţională sub 20 de ani a „cocoşilor“, alături de care a câştigat primele două partide în Six Nations, întrecere rezervată speranţelor.

Campion olimpic de tineret 

Ca şi tatăl său, Atila a jucat la început în linia a treia, însă, după ce a fost selecţionat la „tineretul“ Franţei, postul i-a fost schimbat, iar jucătorul a fost mutat în linia de treisferturi. În 2014, la Nanjing, în China, Atila a făcut parte din echipa Franţei de rugby în 7 care a cucerit titlul la Jocurile Olimpice de Tineret.

Vecini la Limoges

Familia Septar este stabilită de mulţi ani în Franţa, la Limoges, după ce Erdinci Septar a jucat la Limoges (Pro D2), fiind coleg de echipă cu Gheorghe Dumitru şi Ştefan Constantin. Cu ultimul, Septar este şi vecin la Limoges (locuiesc la 200 de metri unul de altul), iar Ştefan Constantin i-a botezat lui Septar cel de-al doilea copil, o fată. „L-am văzut şi eu jucând pe Atila. Este un talent, un lider înnăscut în echipă, apreciat foarte mult de cei din lumea rugby-ului“, a declarat fratele lui Ştefan Constantin, constănţeanul Florian Constantin, fost jucător la Farul Constanţa şi fost internaţional, în prezent preşedintele ACS Rugby Team Constanţa.

A evoluat la Cupa Mondială pentru România

În vârstă de 43 de ani (este născut pe 12 februarie 1973, la Constanţa), fostul farist Erdinci Septar are 11 selecţii (între anii 1997 şi 2000) şi un eseu la echipa naţională a României. În 1997, a jucat contra Ţării Galilor (care a fost meciul său de debut la formaţia reprezentativă, pe 30 august 1997), iar doi ani mai târziu a susţinut trei partide cu România la Cupa Mondială. A jucat în linia a treia, dar şi centru (mai puţin), iar în Franţa a evoluat şi la ASSJ Saint-Junien (Federale 2).

Sursa foto: Facebook (Atila Septar)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii