Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionut Palosi, propus de UDMR, sef de divizie la Garda Financiara

ro

27 Feb, 2010 03:46 4014 Marime text
cap_8.jpgDemocrat-liberalii constănţeni s-au reunit aseară în şedinţa Biroului Permanent Judeţean pentru a discuta despre posturile cerute de UDMR în cadrul instituţiilor publice de pe plan local.

Preşedintele organizaţiei judeţene PD-L Constanţa, Mircea Banias, a prezentat BPJ-ului propunerile făcute de UDMR, în cadrul discuţiilor avute cu şeful UDMR Constanţa, Francisc Paloşi.

Potrivit lui Banias, Paloşi a solicitat un post de şef de divizie în cadrul Gărzii Financiare, unde l-a şi nominalizat pe Ionuţ Paloşi, fiul său, care este deja comisar în cadrul instituţiei. De asemenea, a cerut şi postul de director adjunct al Direcţiei Apelor Dobrogea - Litoral, despre care Banias a declarat că trebuie înfiinţat pentru că nu există. În ceea ce priveşte conducerea Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, UDMR Constanţa o susţine în continuare în funcţia de director-coordonator al instituţiei pe democrat-liberala Indiran Logofătu, actualul manager.

Ildiko Toldişan, pentru şefia Spitalului Judeţean

De asemenea, şeful UDMR Constanţa a solicitat şi funcţia de director-coordonator al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru care a nominalizat-o pe Ildiko Toldişan, soţia sa. Reprezentanţii UDMR au solicitat şi un post de director adjunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Construcţii Constanţa pentru Istvan Molnar, doctor inginer în construcţii.

Pedelistul Mircea Banias a precizat că UDMR ar mai putea face propuneri şi pentru posturile de conducere ale instituţiilor unde PD-L Constanţa nu şi-a nominalizat membri, una dintre acestea fiind Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare. El a subliniat faptul că propunerile UDMR ar urma să fie puse în aplicare, după data de 9 martie, când este posibil să fie aprobate noile modificări ale Legii 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici, aflată în dezbatere în Parlament. Şeful PD-L Constanţa a mai spus că nu toţi membri BPJ al PD-L Constanţa au fost de acord cu propunerile înaintate de UDMR.

Se vor purta negocieri şi cu UDTTMR

Mircea Banias a precizat că şi reprezentanţii Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, deputatul Aledin Amet şi preşedintele organizaţiei UDTTMR, Varol Amet, au venit ieri, la sediul PD-L pentru a discuta despre posturile pe care reprezentanţii minorităţilor ar putea să le obţină pe plan local, însă a subliniat că discuţiile se vor relua imediat după aprobarea Legii 188.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • redivivus 27 Feb, 2010 07:47 Curios faptul ca pana acum nu revendica nimeni Postul Pastelui si cel al Craciunului.Pana la urma.dat fiind nr.mare de solicitanti,vor fi repartizate so acestea.Maghiarii trebuie recompensati neaparat,avand in vedere ca,din auzite,mass-media pastrand discretie totala,s-ar fi votat Legea Regiunilor Administrative,asa cum a dorit-o UDMR.Asta n-ar fi nmic.Se pare ca in PD-L Constanta a avut loc un eveniment cutremurator: Dl col.(r) Gligor, Mare Maestru de Ceremonii si presedintele organizatiei pensionarilor,si-a dat demisia.Nu ne vine sa credem.Daca asta e situatia, organizatia se poate consola cu revenirea in activitate a dlui lt.col.(r)Floarea si a secretarei sale Meluta,ambele personalitati evacuate cu gratie de dna Stavrositu din asa zisul sediu din Tomis Nord,unde complotau de zor impotriva organizatiei,spre satisfactia dlui Minca,un alt activist devotat,ajuns director de descentrate. Apropo de functii: Ce mai face dl Iustian,figura anodina de frizer cu mandolina ? Sau nu s-a trezit inca din somn,hibernand in continuare sau a disparut si nimeni nu si-a dat inca seama? Cred ca e trist ca viitorul sau coleg Gligor,candidat la cel de al doilea post de subprefect,s-a retras.In paralel, actualul presedinte a inceput sa curteze ofiterii pensionari invitandu-i la restaurant.Probabil ca doreste sa formeze o echipa de joc cu balonul oval sau sa le obtina voturile la viitoarele alegeri.Problema repartizarii posturilor nu este usoara.Sa vedeti ce se va intampla cand Grupul independentilor sau noul partid format de fugarii din PSD are sa-si prezinte listele cu posturile dorite,in cazul ca se va alia cu PD-L, ceea ce e mai mult ca sigur.Mai mult,ca o ipoteza,nu este exclus ca sa asitam la contopirea noului partid cu PD-L si formarea unui partid prezidential ca in Franta sau Rusia.Romania ramane tara tuturor posibilitatilor