Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O funcționară de la SPIT a pierdut procesul cu angajatorul și Consiliul Local Municipal Constanța. Decizia nu este definitivă

ro

21 Oct, 2021 00:00 1836 Marime text
  • Magistrații de la decţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanța s-au pronunțat ieri în dosarul nr. 6822/118/2021 care avea ca obiect anulare act administrativ
  • Judecătorii au respins cererea de suspendare formulată de către reclamanta Anca Luiza Mitea, în contradictoriu cu pârâții Consiliul Local al municipiului Constanța și Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local, ca nefondată
  • Instanța a Iuat act că s-au solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată
  • Decizia poate fi atacată cu recurs în 5 zile de la comunicare
 

Magistrații de la decţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanța s-au pronunțat ieri în dosarul nr. 6822/118/2021 care avea ca obiect anulare act administrativ.

Judecătorii au respins cererea de suspendare formulată de către reclamanta Anca Luiza Mitea, în contradictoriu cu pârâții Consiliul Local al municipiului Constanța și Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local, ca nefondată.

Instanța a Iuat act că s-au solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată.

Decizia poate fi atacată cu recurs în 5 zile de la comunicare.

Vă reamintim, în ședința Consiliului Local Municipal Constanța din 30.07.2021, la propunerea primarului Vergil Chițac, aleșii locali au aprobat hotărârea de Consiliu pentru aprobarea organigramei și a statului de funcții al Serviciului Public de Impozite și Taxe și alte venituri ale bugetului local Constanța.

Directorul executiv al Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța, a propus o nouă organigramă și un nou stat de funcții, prin care se desființează 40 de posturi.

După reorganizare, numărul posturilor de la nivelul SPIT Constanța s-a redus de la 249 de funcții la 209 De asemenea s-au unit două agenții și a dispărut din schema posturilor de conducere, o funcție de director de agenție.

Ca o consecință a adoptării noii organigrame a SPITVBL, două angajate ale instituției au înregistrat pe rolul secției de contencios administrativ şi fiscal, două dosare care au ca obiect suspendare executare act administrativ HCL nr. 219/30.07.2021.

Cele două funcționare, care dețineau funcțiile de inspector clasa I, grad superior au cheamat în judecată Consiliul Local al municipiului Constanța și Serviciul Public de Impozite și Taxe, prin director executiv, Cristina Aldea, după ce prin noua organigramă, posturile lor au fost supuse reorganizării prin reducerea numărului de posturi ocupate de funcționari publici de execuție.
 
Precizări:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Angajate ale Serviciului Public de Impozite și Taxe dau în judecată Consiliul Local Constanța! Este vizată noua organigramă a instituției prin care au fost desființate mai multe posturi
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii