Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat 2020 Note de infarct, după contestațiile de la română. S-a dublat numărul constănțenilor care au reușit cu media 10

ro

06 Jul, 2020 00:00 4094 Marime text

Conform statisticii Ministerului Educației Naționale, rata de promovare în județul Constanța a crescut cu 2,25%, după rezolvarea contestațiilor.
În primul rând trebuie precizat că după contestații s-a dublat numărul absolvenților care au încheiat examenul maturității cu notă maximă. Dacă inițial au fost trei elevi, în urma contestării notei de la limba română un elev de la Liceul Teoretic „Decebal” a obținut 10 în loc de 9,75, iar colegul său de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia, care a contestat atât nota la română și a obținut 10 în loc de 9,5, a mai dorit recorectarea lucrării și la matematică și a obținut tot 10 în loc de 9,8. De asemenea, un mircist care a contestat nota la Anatomie a obținut 10 în loc de 9,8.


Reamintim că anul acesta, județul Constanța a atins un record în materie de contestații la Bacalaureatul 2020, potrivit Inspectoratului Școlar Județean, la nivel județean fiind depuse 2.967 de contestații, aproape jumătate – 1.344, fiind înregistrate pentru notarea lucrărilor de la limba și literatura română. Nu știm dacă au fost impulsionați de rezultatele obținute de colegii lor mai mici, de-a VIII-a, care după contestații au obținut note mai mari, cert este că foarte mulți și-au încercat norocul, mai ales că de succesul mediei de la Bacalaureat depinde admiterea la facultățile pe care și le doresc.
 

Absolvenții de la Liceul „Ovidius” se consideră... ghinioniști

O sumară statistică, realizată în principal asupra notelor absolvenților de la licee de top ale municipiului, relevă faptul că prima corectare a lucrărilor s-a făcut pe repede înainte (ca să fim eleganți!).


La Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” am descoperit numeroase medii crescute cu peste 1 punct, ceea ce, cu certitudine, i-a revoltat deopotrivă pe elevi și părinți. Și cum să nu-ți stea inima în loc când vezi că de la nota 7,7, după contestație ți-a crescut la 9, sau de la 6,5 la 8, de la 7,2 la 8,55, de la 7,4 la 8,9 și exemplele pot continua, cu rare scăderi de note.
La polul opus, la Liceul Teoretic „Ovidius”, marea majoritate a notelor de la limba română au scăzut mult, cu excepții de genul: de la 6,2 la 8,45 sau de la 6,8 la 7,95.
La Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, un absolvent de la Arta actorului care obținuse la Istorie 4,4, deci nu promovase proba, s-a trezit cu nota 5, deci a trecut Bacul. În timp ce un coleg de-al său a pierdut Bacul, după contestații, scăzându-i nota la aceeași materie de la 5,6 la 4,4.
Și la Colegiul Național Militar „Alexandru Iona Cuza”, un elev a promovat ca urmare a contestației făcute la limba română, de la 5,9 ajungând la 6,2.
Răsfoind în continuare rezultatele, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” un elev a avut șansa de a obține la română 8,2 în loc de 6,1 la prima corectare, cum de la Liceul Teoretic „Traian” au fost elevi cu creșteri de peste un punct tot la limba română: de la 8 la 9,5, de la 7,05 la 8,35, de la 6,95 la 8.


Trista constatare este că anul acesta generația „cu măști” care a susținut aceste două examene naționale s-a confruntat nu numai cu stresul subiectelor, dar și cu rigurozitatea unei organizări fără precedent, la care se adaugă, iată, dezamăgirea unor corectori absolut superficiali.


Citește și:

Bacalaureat 2020 Care sunt liceele constănțene cu cea mai bună promovabilitate


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii