Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE A început cea de-a patra sesiune de negocieri între Rusia și Ucraina. Care sunt principalele obiective

ro

14 Mar, 2022 12:57 1750 Marime text
Masa negocierilor, luni, 14 martie. foto:  Михайло Подоляк

UPDATE

Potrivi consilierului ucrainean al președintelui, Mihailo Podoliak, „comunicarea între cele două părţi este dură, dar continuă”

Știre inițială

A patra rundă de negocieri ruso-ucrainene, programată luni dimineaţa, prin videoconferinţă, are ca obiective principale încetarea focului, retragerea trupelor şi garanţiile de securitate, declară oficialităţi de la Kiev.

Potrivit unuia din negociatorii din partea Ucrainei, Mihailo Podoliak, poziţia guvernului de la Kiev a rămas neschimbată: înainte de orice dialog privind relaţiile viitoare cu Rusia, trebuie încheiat un armistiţiu. Consilierul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a difuzat un mesaj în acest sens în reţelele sociale.

„Negocieri. Runda a 4-a. Despre pace, încetarea focului, retragerea imediată a trupelor & garanţii de securitate. Discuţie grea", a scris el, adăugând că crede că Rusia "încă are iluzia că 19 zile de violenţe împotriva oraşelor (ucrainene) paşnice este strategia corectă", informează AGERPRES

Rusia neagă loviturile împotriva civililor, iar Kremlinul descrie invazia rusă în Ucraina ca o „operaţiune specială" pentru demilitarizarea şi „denazificarea" acestei ţări.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii