Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 5 Tragedie în Mangalia! Copil de trei ani, ucis de câinele familiei (galerie foto+video)

ro

04 Nov, 2021 13:39 19011 Marime text
  • Soartă tragică pentru un copil de trei ani din Mangalia.

Un copil de numai trei ani din Mangalia a murit astăzi după ce a fost mușcat de câinele familiei. Câinele este rasa presa canario, în  vârstă de cinci ani.

Potrivit anchetatorilor, polițiștii și cadrele medicale au fost alertate prin apel la 112.

Din păcate, cu toate eforturile depuse de cadrele medicale nu s-a mai putut face nimic. Copilul a murit la spital. 

Din primele informații se pare că animalul era într-un țarc. La un moment dat bunica băiețelului a mers să îl hrănească, iar micuțul s-a strecurat printre picioarele acesteia. ANimalul s-a speriat și a sărit la copil, mușcându-l de cap.

Speriate, rudele copilului au cerut imediat ajutor, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru acesta. 

Potrivit anchetatorilor, câinele era înregistrat. În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii și procurorii urmând să ia măsurile care se impun în acest caz. 

UPDATE: 1

Unul dintre vecinii familiei băiețelului a declarat pentru ZIUA de Constanța că străbunica micuțului ar avea probleme cu auzul și câinele respectiv îl țineau în curte pentru pază și protecție. 

Micuțul de trei ani era singurul copil al familiei. Mama băiatului ar fi despărțită de tatăl acestuia și acum locuia la Mangalia alături de rudele actualului iubit. 

Aici a avut loc nenorocirea.  

UPDATE: 2

Cainii din această rasă au un caracter puternic si agresiv innascut, avand nevoie de un stapan care sa stie sa-i domine.
 
Sunt caini de paza inegalabili, simpla lor infatisare fiind un factor intimidant, fara sa mai mentionam abilitatea lor de a infrunta intrusii.
 
Detinut de persoana nepotrivita, acest caine poate deveni periculos, dar cu un stapan ferm si consecvent el poate fi un companion devotat si agreabil. In concluzie, ceea ce trebuie sa stiti este ca Presa Canario nu este un caine indicat pentru persoanele neexperimentate, potrivit site-urilor de specialitate.

UPDATE: 3 Oficial de la IPJ Constanța 

Astăzi, în jurul orei 11.30, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un minor, de 3 ani, ar fi fost mușcat de către câinele familiei.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un câine din rasa presa canario, înregistrat, care era ținut într-un țarc din curtea locuinței.

Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul zilei de astăzi, bunica minorului a intrat în țarc pentru a hrăni câinele, iar în acel moment, copilul s-ar fi strecurat pe lângă aceasta, fiind mușcat de câine.

Copilul a fost transportat la spital unde, din nefericire, a decedat. 

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, totodată fiind efectuate verificări referitoare la respectarea prevederilor O.U.G. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

UPDATE: 4

Medicul Sergiu Aurelian Frangopol, de la Spitalul Mangalia a precizat că în jurul orei 11.45 a fost adus la Camera de Gardă a spitalului un copil de trei ani cu leziuni provocate de câinele familiei. 

„La ora 11.44 a fost adus un copil de trei ani în stop cardiorespirator cu leziuni incompatibile cu viața, provocate de câinele familiei. Am încercat să facem tot ce se poate, dar leziunile erau incompatibile cu viața. Din păcate am fost nevoiți să declarăm decesul. Leziuni mai grave avea în zona cefalică“ - a declarat dr. Sergiu Aurelian Frangopol.

UPDATE: 5

Câinele a fost eutanasiat, ridicat de hingheri și transportat la Biobaza Mangalia. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii