Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şapte maşini furate şi recuperate

ro

02 Apr, 2012 00:00 1218 Marime text

La data de 30 martie, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale au fost sesizaţi prin plângeri individuale, de către şase persoane din Constanţa şi una din comuna Agigea, judeţul Constanţa, cu privire la faptul că persoane necunoscute, în noaptea de 29/30.03.2012, le-au sustras autoturismele proprietate personală pe care le aveau parcate în zona locuinţelor de domiciliu. De asemenea, tot în ziua de 30.03.2012, poliţiştii au fost sesizaţi prin plângere de către un bărbat din Murfatlar, cu privire la faptul că în perioada 29-30.03.2012 persoane necunoscute au sustras plăcuţele cu numărul de înmatriculare montate pe autoturismul personal ce se afla parcat pe raza comunei Agigea.

În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate de către lucrătorii Compartimentului Trafic şi Furturi Auto, în dimineaţa zilei de 30.03.2012, ora 10.00, la ieşirea din municipiul Constanţa spre localitatea Cumpăna, au fost identificate două dintre autoturismele reclamate ca fiind sustrase, fiind totodată prinşi în flagrant şi Marian Irinel C., de 23 de ani, din municipiul Ploieşti, judeţul Prahova şi Dănuţ G., de 26 de ani, din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa.

În baza probatoriului administrat, s-a stabilit că cei doi suspecţi, în noaptea de 29/30.03.2012 au sustras toate cele şapte autoturisme menţionate mai sus, cu intenţia de a le dezmembra şi valorifica la centrele de colectare a deşeurilor feroase, precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare de la autoturismul din Agigea, ce au fost găsite montate pe unul din autoturismele sustrase.

Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate în teren, toate cele şapte autoturisme au fost recuperate şi restituite părţilor vătămate.

Faţă de cei doi suspecţi a fost începută urmărirea penală comiterea infracţiunilor de furt calificat, conducere fără permis şi refuz de recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, şi au fost reţinuţi de poliţişti pe bază de ordonanţă.

În cursul zilei de 31.03.2012 cei doi au fost prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de sesizare a instanţei de judecată, cu luarea măsurii arestării preventive, solicitare care a fost admisă de magistraţi, pe numele suspecţilor fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii