Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Salvamont România Bărbat de 71 de ani, accidentat în masivul Leaota

ro

22 Jan, 2022 16:58 1895 Marime text

 
  • Un turist în vârstă de 71 de ani s-a accidentat, sâmbătă, în Masivul Leaota, salvamontiştii intervenind pentru recuperarea lui.



Actiune in derulare a salvamontistilor din cadrul Serviciului Public Judetean Salvamont Argeș pentru acordarea primului ajutor medical și transportul unei persoane accidentata in masivul Leaota, sub varful Piatra Dragoslavelor.


 
Persoana accidentata are 71 de ani si facea parte dintr-un grup ghidat de 17 participanti, echipati corespunzator, și a cazut din traseul urmat aproximativ 70 de metri, lovindu-se de copaci, zona fiind impadurita.
 

 
 Accidentatul este constient, cooperant, prezinta plagi in zona scalpului si nu se poate deplasa. Langa el a ramas unul dintre ghizi, pana la sosirea echipelor Salvamont.
 
 
Salvamont România , salvatorii în rosu, culoarea salvatorilor de vieți din sistemul național de urgență, va îndeamnă la precauție și responsabilitate în derularea activităților montane.


 

Luati aminte ca zapada este foarte inghetata, coltarii fiind absolut necesari! Nu folositi acele "gheruțe" care nu sunt destinate turelor pe munte, precizează reprezentanții Salvamont România.

 
 
UPDATE


Turistul care s-a accidentat, sâmbătă, în Masivul Leaota, a fost coborât de salvamontişti în comuna Dragoslavele şi preluat de un echipaj SMURD, care l-a transportat la spital.

"Bărbatul a fost preluat şi este transportat la spital de către echipajul SMURD. Este vorba de un bărbat cu vârsta de 70 de ani, care prezintă politraumatisme, printre care şi leziuni la membrele inferioare şi la cap", a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.



Foto cu caracter ilustrativ.
 
Sursa foto Salvamont România
 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii