Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea romaneasca laudata de Emma Nicholson

ro

06 Feb, 2006 00:00 1081 Marime text

Copiii romani nu vor mai avea parinti straini

# Foarte multe state democrate care interzic adoptiile internationale # Baroneasa Emma Nicholson a subliniat ca legislatia romaneasca in ceea ce priveste adoptiile internationale este foarte buna si ca este un exemplu de urmat si in alte tari * Petre Dinica, directorul DGASPC Constanta, a declarat ca nu se intentioneaza modificarea legislatiei cu privire la adoptii

In urma acuzelor internationale privind coruptia si abuzurile din sistemul de protectie a copilului, autoritatile romane au instituit, in 2001, un moratoriu asupra adoptiilor internationale si, ulterior, au decis suspendarea tuturor acestor proceduri. In ianuarie 2005, Legea 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei a adus reglementarile necesare pentru reluarea adoptiilor internationale dupa o suspendare de peste trei ani. Noua lege accepta insa ca adoptatori din strainatate doar rude de gradul doi ale copiilor, fiind introduse restrictii referitoare si la varsta minorilor adoptabili si la factorii care se pot implica in acest proces. Cu toate ca legea raspunde cerintelor UE si a fost elaborata in colaborare cu experti europeni, restrictiile impuse prin actul normativ au fost aspru criticate de agentiile care reprezentau persoane ce ar fi vrut sa adopte copii din Romania, subiectul fiind adesea adus in discutie si in timpul vizitelor in strainatate ale oficialilor romani. Petre Dinica, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Constanta, ne-a declarat ca si in judetul nostru au existat multe cereri de adoptii internationale, care intrasera si in memorandum. "De la interzicerea adoptiilor si de la promulgarea legii 273/2004 nu s-a mai inregistrat nici o astfel de cerere, pentru ca, din moment ce nu mai este in legalitate acest proces, nu a mai fost de competenta noastra sa preluam astfel de cazuri", ne-a mai declarat Dinica. De asemenea, seful DGASPC Constanta a mai spus ca baroneasa Emma Nicholson a subliniat ca legislatia romaneasca in ceea ce priveste adoptiile internationale este foarte buna si ca este un exemplu de urmat si in alte tari. "Legea romaneasca interzice adoptiile copiilor romani in strainatate si mi se pare firesc, pentru ca sunt foarte multe state democrate care interzic aceste practici", a mai spus seful asistentei sociale constantene. El a mai spus ca, inclusiv stindardul democratiei internationale, Statele Unite ale Americii au o lege asemanatoare cu a noastra, cu atat mai mult cu cat ei dau cetatenie americana oricarui copil care se naste pe teritoriul tarii. Nu exista nici o sansa si nici nu se intentioneaza modificarea legislatiei cu privire la adoptii, a concluzionat Petre Dinica.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • darie 31 Jul, 2011 11:51 am 32 de ani si dorm in adapostul de noapte cu toti boschetarii , alcolici, pentru ca nu ma adoptat nimeni pana la varsta cand m-au dat afara din casa de copii. Ce am eu acum? nu tu mama. nu tu rude, nu tu casa, nu loc de munca nu am nimic decat o boala de rinichi, sange in urina , foame si disperare. S- ALES PRAFUL DE VIATA MEA pentru ca nimanui nui pasa de copiii abandonati.
  • aurora 31 Jul, 2011 09:48 este cea mai proasta lege care nu numai ca nu protejaza copiii orfani ba chiar ii condamna la o viata fara parinti si fara dragoste, le distruge viata, sufletul si statul cheltuieste sume imense de la bugetul de stat ca sa-i creasca dar de fapt nu le da nimic , nici dragoste, nici familie, nici camin, nici siguranta in viata. Cei care au blocat adoptiile internationale sint MONSTRI nu oameni NICHOLSON E FRUSTRATA l-a pacalit pe copilul din Irak ca-l adopta ca sa-si faca imagine apoi l-a abandonat ! Halal europarlamentar ! Halal guvern roman !