Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu în Constanța! Arde mansarda unui bloc de pe strada Pescarilor. Locatarii au fost evacuați! Desfășurare de forțe ale ISU Dobrogea! (VIDEO și GALERIE FOTO)

ro

23 Feb, 2023 19:05 16832 Marime text

















Alertă în municipiul Constanța. Arde un acoperiș al unui blocului BM 17, situat pe strada Pescarilor nr.42.

Din primele informații este vorba despre o mansardă de aproximativ 300 de mp situată la etajul 11.

Potrivit ISU, la fața locului intervine Det. Fripis cu 3ASAS, ASII, SMURD B2. Det. Port cu 2ASAS, ATPVM și SMURD B2. Det. Palas cu 1ASAS, Autoplatforma și SMURD B2. Det. Medgidia cu un ASAS și S42. Statia Tuzla cu un ASAS. Secția Mangalia cu ATPVM. La fața locului a ajuns și prefectul județului Constanța, Silviu Coșa dar și mai mulți politiști locali.

Zeci de locatari au fost evacuați de pompierii ISU. Oamenii se tem că incendiul sau intervenția pompierilor le vor distruge locuințele. În fața blocului au ajuns și runt rude ale unor persoane vârstnice care locuiesc în acest bloc, speriați de vestea că incendiul a cuprins imobilul.




Intervenția este în dinamică. Nu sunt victime și nici persoane rănite!

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Oana Manoilă, a declarat că intervenția este în dinamică. „Până la ora actuală aproxmativ 30 de persoane s-au autoevacuat iar pompierii ISU au evacuat alte 40 de persoane. Nu sunt victime și nici persoane care  să aibă nevoie de îngrijiri medicale.  În continuare se execută misiune de cautare-salvare în interiorul blocului", a precizat Manoilă.


În blocul cuprins de incendiu locuiește și consilierul local PSD, Costin Răsăuțeanu. Acesta a spus că s-a autoevacuat alături de alți locatari.

Potrivit unor surse, a ars o terasă improvizată pe acoperișul blocului.

Incendiul a fost lichidat la ora 20.05.

Au ars aprox. 300 mp.

Pe terasa blocului era o construcție de vara improvizată de proprietar.
 
La intervenție au acționat  53 subofițeri și 2 ofițeri cu 8 ASAS, 2 ATPVM, 2 ASII, Autoplatformă, 3 SMURD B2, 2 AMOP plus două cisterne RAJA  

 



 

 

 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Incendiu de proporții în Faleză Nord! 70 de persoane salvate din blocul în flăcări (VIDEO)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii