Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol devine membru al CONCAWE intro

ro

19 Jun, 2008 19:01 942 Marime text

Grupul Rompetrol este, din aceasta luna, membru al CONCAWE (Conservation of Clean Air and Water in Europe) - organizatie internationala, infiintata in 1963.

CONCAWE cerceteaza mai multe aspecte legate de protectia mediului in domeniul produselor petroliere: calitatea combustibililor, emisiile de CO2, calitatea aerului, a apei, contaminarea solului, reziduurile, probleme legate de sanatatea si siguranta muncii, precum si responsabilitatea managementului produselor petroliere si performantele oleoductelor transnationale. Ca urmare a acestei asocieri, Rompetrol va avea cate un reprezentant in Consiliul Stiintific, Grupul de Management si Adunarea Generala a respectivei organizatii. Aceasta recunoastere are un impact foarte mare in ceea ce priveste alinierea companiei la cele mai importante tendinte din industria de rafinare.

CONCAWE dezvolta mai multe parteneriate si pastreaza legatura cu asociatiile industriale din domeniu si cu organizatiile internationale care au statut de observator UNECE (United Nations Economic Council for Europe), al Comisiei OSPAR (pentru protectia mediului marin in nord-estul Atlanticului) si al WHO (World Health Organization). CONCAWE contribuie la toate initiativele relevante in domeniu ale Comisiei Europene, majoritatea companiilor petroliere cu activitati in Europa fiind membre ale acesteia.

O data cu afilierea la CONCAWE, toate companiile care fac parte din Grupul Rompetrol vor beneficia si de asistenta pentru conformarea la Directiva Europeana REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals). Ca urmare, toate substantele chimice folosite in activitatile Grupului, de la materia prima pana la benzina si motorina, sunt inregistrate si autorizate.

DCRP

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii