Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru SDN Călăraşi Peste 7 milioane de lei va scoate DRDP Constanţa pentru întreţinerea pe timp de iarnă

ro

04 Sep, 2015 00:00 2134 Marime text

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) SA anunţă organizarea şi desfăşurarea unei licitaţii pentru atribuirea contractului „Întreţinere pe timp de iarnă 2015-2016 - DRDP Constanţa - SDN Călăraşi“, în valoare estimată de 7.163.687,62 de lei. Luna trecută, DRDP Constanţa anunţa că, pentru întreţinerea pe timp de iarnă la SDN (Secţia de Drumuri Naţionale) Tulcea, poate scoate din vistierie până la 10 milioane de lei.

Aşa cum reiese din anunţul de intenţie publicat pe licitatiapublica.ro, se va încheia un acord-cadru cu un singur agent economic, pe o durată de şase luni. Agenţii economici interesaţi de contract pot depune ofertele de participare până pe data de 12 octombrie, ora 8.00, urmând ca acestea să fie deschise în ziua următoare, de la ora 11.00, la sediul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa. Garanţia de participare se constituie în cuantum de 71.636 de lei. De asemenea, ofertanţii vor prezenta bilanţurile contabile pe ultimii trei ani (2012, 2013, 2014), înregistrate la organele competente, conform prevederilor legale în vigoare.

Ofertantul trebuie să facă dovada faptului că a prestat, în ultimii trei ani, servicii similare celor care fac obiectul achiziţiei, respectiv servicii de deszăpezire pe infrastructura de transport rutier, în valoare cumulată de minimum 2.564.000 de lei, la nivelul a maximum trei contracte. Nu în ultimul rând, agenţii economici vor face dovada că dispun cel puţin de următoarele autoutilaje şi echipamente pentru îndeplinirea contractului: trei bucăţi utilaj multifuncţional cu echipamente, două tractoare de mare capacitate cu echipament, 15 ATB (4X4; 6X4; 8X4;) dotate cu lamă şi RSP, trei ATB (cisternă) (4X4, 6X4, 8X4,) dotate cu lamă, două buldoexcavatoare, patru încărcătoare frontale, un autoremorcher, o staţie preparare CaCl2, un autogreder şi o automacara. Mai mult, ofertantul trebuie să facă dovada că dispune de următoarele dotări minime pentru utilaje: telefoane mobile pentru deservenţi; autoutilajele vor fi dotate cu girofar cu lumină galbenă şi marcaj pentru delimitarea gabaritului; fiecare autoutilaj va avea în dotare sculele minim necesare intervenţiilor accidentale; sistem de monitorizare GPS numai pentru autoutilajele la care se tarifează atât acţiunea, cât şi staţionarea; pentru autoutilajele la cerere la care se tarifează numai acţiunea, nu este obligatorie dotarea cu GPS. Decontarea orelor de acţiune se va face în baza diagramelor tahograf. Pentru a nu deteriora marcajele termoplastice, butoanele retroreflectorizante, precum şi alte dotări specifice de pe unele sectoare DN şi autostrăzi, lamele de deszăpezire ale autoutilajelor care vor acţiona pe aceste sectoare vor fi dotate cu benzi de cauciuc cu inserţie metalică. Sistemul de încălzire al cabinei deserventului trebuie să fie funcţional. Nu în ultimul rând, ofertantul trebuie să dovedească şi că dispune de următorii experţi cheie responsabili cu îndeplinirea contractului: manager de contract, inginer mecanic - responsabil cu autoutilajele şi un specialist responsabil de securitate şi sănătate în muncă.

Responsabili de atribuirea contractului

Persoanele cu funcţie de decizie în cadrul autorităţii contractante responsabile de organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire sunt: director regional - ing. Marin Dima, director economic - ec. Roxana Alexe, director adjunct Investiţii - ing. Neculai Hodorcă, director adjunct Întreţinere - ing. Gabriela Tudor, şef Departament Întreţinere - Ing. Iulian Rădulescu, şef Departament Juridic - jr. Adrian Tişa, şef Serviciu Întreţinere Drumuri - ing. Paul Mocanu, şef Serviciu Organizare şi Derulare Achiziţii - Teodora Chirică, şef Serviciu Exploatare auto - ing. Victoraş Andrei, Serviciu Întreţinere Drumuri - ing. Argentina Luţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii