Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iris va relua concertele pe 18 iulie

ro

14 Jul, 2009 14:59 1794 Marime text
iris.jpgTrupa Iris, în formula reîntregită după recuperarea post-operatorie a solistului Cristi Minculescu, va relua seria concertelor pe 18 iulie, la Şimleul Silvaniei, şi va lansa un nou album în toamna anului 2010, au anunţat, ieri, componenţii trupei, potrivit NewsIn. 

Următoarele concerte sunt programate pe 25 iulie, la Târgu Mureş, şi 2 august, în Bacău. Pe 8 octombrie, trupa va susţine, la Sala Polivalentă, primul concert în Bucureşti de după transplantul de ficat efectutat de Minculescu în luna martie. Biletele pentru concertul din Capitală vor fi puse în vânzare săptămâna aceasta. 

„În octombrie, ne dorim să fie un spectacol de două ore, de magnitudinea celor cu care v-am obişnuit. Sper ca pauza din ultima perioadă să fie un episod pe care să-l uităm repede. Ne-a ţinut Dumnezeu în poală, de aceea vorbiţi cu mine acum, şi nu despre mine", a spus, emoţionat, Minculescu, la conferinţa de presă susţinută de cei de la Iris în Capitală.

Minculescu a mai precizat că medicii i-au recomandat un ritm de cel mult un concert pe săptămână până în luna martie a anului viitor. „Am avut dublu ghinion: am moştenit boala de la tatăl meu şi nu am putut să o duc pe picioare. Ce am păţit eu e o şansă de unu la patru milioane. S-a ajuns la listare pentru transplant, dar trebuia să fiu în trei ore acolo din momentul în care mă chemau, pentru că altfel se deteriora organul transplantat. Rodica, soţia mea, a propus soluţia actuală (aceea ca ea să fie donatorul - n.r), deoarece medicilor le era interzis, prin codul deontologic să-mi propună această soluţie", a declarat solistul, care a adăugat că, pe durata spitalizării, a ascultat celebra piesă „Stairway to heaven", cântată de Led Zeppelin.

Cu ocazia concertului din Capitală, trupa va lansa integrala cu cele 20 de albume ale trupei - 19 pe CD şi un DVD live, care va conţine concertul „Atheneum".

Noul album Iris, programat să apară în toamna anului viitor, va avea în jur de 14 piese, dintre care multe vor fi rapide, potrivit bateristului Nelu Dumitrescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii