Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colaborarea cu Prodigy Corporation continua Primaria da aproape sapte miliarde pe cafelele pensionarilor

ro

02 Apr, 2010 02:49 2554 Marime text
cap_1.jpgFirma a aparţinut lui Ovidiu Chircă, soţia acestuia fiind inculpată alături de primarul Mazăre în celebrul dosar al retrocedărilor

Pensionarii Constanţei şi-au luat o grijă de pe suflet. Primăria a încheiat contractul pentru furnizarea băuturilor calde pentru cluburile ce le sunt destinate. Cu alte cuvinte, chiar dacă-i criză, să curgă cafeaua!

Contractul privind „Serviciul de instalare utilaje de prelucrare a băuturilor (cafea şi băuturi calde) în cluburile pentru pensionari" a fost atribuit pe 3 martie 2010 firmei SC Prodigy Corporation SRL. Potrivit anunţului de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pe 31.12.2009, durata acordului cadru este de un an. Interesant este faptul că valoarea estimată a contractului a fost de 569.400 lei fără TVA, iar valoarea de atribuire - aceeaşi, ca şi cum reprezentanţii firmei care a obţinut contractul ar fi ştiut că vor câştiga şi că nu va mai fi o ofertă cu un preţ mai mic. Aceasta în condiţiile în care, criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut. Aşadar, câştigătoarea va încasa de la municipalitate aproximativ 6,77 miliarde de lei vechi.

Aşa cum aflăm din fişa de date a achiziţiei, de aceşti bani se vor cumpăra cafele şi băuturi calde (ceaiuri, ciocolată caldă, capuccino etc.) pentru 14 cluburi de pensionari. Conform documentului afişat pe SEAP, este vorba despre cluburile de pensionari situate pe aleea Daliei, bulevardele 1 Mai şi I. C. Brătianu, străzile Eliberării, Dezrobirii, Badea Cârţan, Mircea cel Bătrân, Aurora, Duiliu Zamfirescu, Cişmelei, Egretei (zona CET), incinta City Park Mall, Şoseaua Mangaliei şi Complexul Tomis III.

Istoric de contracte pe bani publici

Precizăm că SC Prodigy Corporation SRL este o răsfăţată a contractelor cu municipalitatea, fiind alimentată an de an, cu bani grei din bugetul local. În plus, valoarea contractelor firmei Prodigy Corporation încheiate cu municipalitatea a crescut în fiecare an. Dacă în 2008, Primăria Constanţa a dat pe cafelele seniorilor aproximativ 700 de milioane de lei, în 2009, municipalitatea reprezentată de Radu Mazăre a plătit de zece ori mai mult. În urma contractului încheiat în 2009, Prodigy Corporation a obţinut 613.200 lei fără TVA , adică peste 7,2 miliarde de lei vechi, cu TVA.

Menţionăm că am contactat-o telefonic pe Lucreţia Cioară pentru a o întreba, cum reuşeşte Prodigy Corporation să-şi menţină monopolul în a furniza cafelele pensionarilor. Patroana firmei ne-a spus că a câştigat contractul prin licitaţie publică, invitându-ne să-i întrebăm pe cei care au organizat licitaţia.

licitatie_pensionari_-_clubul_pensionarilor_02.jpgLucreţia Cioară, „urmaşa" lui Chircă

Precizăm că firma i-a aparţinut pesedistului Ovidiu Chircă. Menţionăm că acesta s-a retras din afacerea în care la început era unic acţionar. Dacă la începutul lui 2008, Chircă deţinea părţi sociale în două firme - SC Prodigy Corporation, respectiv G&O Bee Corporation SRL - la sfârşitul anului 2008, era asociat doar în ultima dintre ele. În mod suspect, Ovidiu Chircă şi-a cesionat părţile sociale, gratuit, către Lucreţia Cioară, chiar pe 25 martie 2008, ziua în care în cotidianul ZIUA de Constanţa s-a scris despre afacerea „Cafelele" pe care pesedistul a parafat-o cu Primăria Constanţa. Atunci, Chircă s-a „lepădat" de firma Prodigy Corporation şi a numit-o administrator cu drepturi depline şi asociat unic, pe Lucreţia Cioară. Legătura lui Chircă cu Lucreţia Cioară este evidentă prin faptul că el şi soţul acesteia, Gheorghe Cioară, sunt parteneri de afaceri în G (Gheorghe) & O (Ovidiu) Bee Corporation.

Nevasta, în acelaşi „ghiveci" cu Mazăre

Important de adăugat este şi faptul că Ovidiu Chircă este angajat în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, condus de Nicuşor Constantinescu - prietenul şi partenerul de afaceri al primarului Radu Mazăre. Soţia afaceristului, Nora Alina Chircă, este angajată, la rândul său, în cadrul Primăriei Constanţa, numele ei fiind menţionat în actul de inculpare din dosarul retrocedărilor, alături de cel al primarului Constanţei, al şefului CJC, Nicuşor Constantinescu şi al altora. În plus, Lucreţia Cioară, soţia partenerului de afaceri al lui Ovidiu Chircă, s-a ales şi cu un schimb de teren foarte convenabil, cu primăria condusă de Radu Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Un Oarecare 04 Apr, 2010 10:43 Clica de hoti.