Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare meteorologică! Cod galben de ploi și vijelie

ro

19 Jul, 2020 11:28 1809 Marime text
  • Cod galben în Dobrogea
  • Avertizări meteo pentru astăzi și mîine

Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu scurt timp o avertizare meteo de tip cod galben, valabilă pentru Dobrogea și alte zone ale țării, de instabilitate atmosferică.

Conform ANM, instabilitatea atmosferică accentuată va cuprinde Dobrogea mâine, 20 iulie, între orele 10.00 și 21.00. Meteorologii anunță că, în intervalul menționat, în Dobrogea, Moldova, Transilvania și local în Muntenia și Maramureș vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 30...50 l/mp. 

Potrivit sursei citate, avertizare de cod portocaliu s-a emis și pentru ziua de astăzi, când fi afectate de instabilitate accentuată Banatul, Crișana, Transilvania, Maramureșul, cea mai mare parte a Olteniei, nordul Munteniei și vestul Moldovei, fiind posibile averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și grindină. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 60...80 l/mp.  

Sursa foto: Administrația Națională de Meteorologie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii