Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

171 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Mesajul colonelului Ferencz, inspector șef al IJJ Constanța

ro

03 Apr, 2021 00:00 2810 Marime text
  • La mulţi ani, tuturor jandarmilor, atât celor din ţară, cât şi celor din teatrele de operaţii!
Sâmbătă, 03 aprilie 2021, se împlinesc 171 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române!
 
Înfiinţată prin ofis domnesc în 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română a devenit o instituţie care şi-a asumat de-a lungul timpului rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale.
 
De la începuturile sale şi până în prezent Jandarmeria şi-a păstrat rolul său ca forţă de ordine publică sigură şi stabilă, prin misiunile efectuate jandarmii aducându-şi contribuţia la instaurarea în societatea românească a sentimentului de siguranţă civică, atât de important pentru fiecare individ în parte, dar  şi la nivelul colectivităţii în ansamblu.
 
Astăzi, Jandarmeria Română desfăşoară misiuni de asigurare şi restabilire a ordinii publice, misiuni de protecţie instituţională, paza unor obiective de importanţă deosebită, dar şi misiuni în cooperare/colaborare în sprijinul altor instituţii.
 
Unul dintre proiectele prin care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa celebrează acest moment îl constituie o activitate de plantare puieți pe raza localităților Techirghiol şi Hârşova, în cadrul campaniei  ,,171 de arbori pentru România”, organizată de Jandarmeria Română la nivel național. 
 
Inspector șef, colonel Daniel – Mihai Ferencz mai arată că „în perioada 05-08 aprilie, zeci de jandarmi constănţeni se vor prezenta la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa în vederea completării rezervelor sau pentru ajutorarea victimelor unor accidente. La mulţi ani, tuturor jandarmilor, atât celor din ţară, cât şi celor din teatrele de operaţii!“.
 
Citește și
 
Femeie din Tulcea, amenințată cu moartea de către soțul ei. Au intervenit jandarmii

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii