Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finanţator - surpriză la echipa de judeţ Danubius Rasova

ro

27 Sep, 2012 01:00 5693 Marime text
fotbal_-_Mihalache_Neamtu_1.jpgMare microbist, primarul din Rasova a luat sub aripa sa protectoare echipa de fotbal a comunei, căreia îi suportă din fonduri proprii aproape toate cheltuielile. Formaţia, al cărei căpitan este ginerele edilului, are un parcurs foarte bun în campionat.

Comuna constănţeană Rasova se mândreşte cu echipa de fotbal. Danubius este pe locul doi în Seria Vest a Ligii a IV-a constănţene, cu şase victorii din şapte meciuri, la egalitate de puncte, 18, cu prima clasată, CS Mihail Kogălniceanu.

„Întotdeauna am avut formaţii bune la Rasova, dar în acest sezon ne ajută mult şi tinerii de valoare promovaţi de la juniori. Media de vârstă e de 22 - 23 de ani. Rezultatele sunt date şi de liniştea de la echipă", explică parcursul lui Danubius primarul din Rasova, Mihalache Neamţu, un fel de Berlusconi local, întrucât majoritatea banilor vin la echipă din buzunarul său.

„Eu asigur 80% din fonduri, iar Primăria 20%. Şi fac asta de 4-5 ani. Cheltuielile lunare, cu prime cu tot, sunt cuprinse între 8.000 şi 10.000 de lei. E mare păcat însă că nu avem niciun sponsor, deşi oameni cu bani sunt în comună. Nu ştiu ce să zic, parcă duşmănesc acest sport, aşa nu se implică", spune primarul.

100 de lei primă de victorie

Mihalache Neamţu are 53 de ani şi este microbist de când se ştie. Nu ratează niciun meci al echipei, acasă ori în deplasare. Căpitanul lui Danubius este chiar ginerele primarului, Cătălin Neda. A primit banderola pe pile, dată fiind poziţia de prim rang a socrului? Nicidecum, „era la echipă şi până să-mi devină ginere. În plus, merită să fie căpitan. E om de bază, dă goluri şi ajută şi la antrenamente", îl descrie Mihalache Neamţu pe mijlocaşul central de 25 de ani.

Alţi fotbalişti care dau consistenţă jocului lui Danubius sunt fraţii Matei, Cătălin (19 ani, atacant) şi Dani (21 ani, mijlocaş stânga), Eli Barbu (19 ani, fundaş dreapta) sau un puşti de 17 ani care vine tare din urmă, stoperul Marian Ceauşu.

fotbal_-_Mihalache_Neamtu_Rasova_2.jpg

Echipa din Rasova are şi jucători aduşi din afara comunei, de la Mangalia (mijlocaşul Ionuţ Ilie, care a jucat pentru Callatis), din Constanţa (Cătălin Lupu şi portarul Alexandru Sărăcin, fost la Oil Terminal şi aflat deja la al cincilea sezon sub culorile lui Dabubius) ori din Cernavodă.

Jucătorii primesc primă doar la victorie, 100 de lei de căciulă, iar după fiecare meci primarul dă o masă. În plus, îi ajută pe băieţi de câte ori au nevoie.

Arbitrul, lovit de un inginer

Cum se întâmplă destul de des în fotbalul judeţean, nici cei de la Rasova nu au scăpat de manifestările nesportive ale adversarilor sau spectatorilor la meciurile din deplasare.

„Am mai fost înjuraţi, apostrofaţi, dar ne-am văzut de treabă. La o partidă la Valea Dacilor, ne-a făcut cu ou şi cu oţet unul dintre conducătorii echipei, care a lovit şi un arbitru de tuşă. Am aflat apoi că agresorul era inginer. Noi nu suntem aşa. Primim la Rasova formaţiile adverse ca pe musafiri. Suntem una dintre cele mai serioase şi mai disciplinate echipe din campionat", mai spune Mihalache Neamţu.

Spectatori mai mulţi decât la Farul

Evoluţiile bune ale formaţiei Danubius atrag la terenul din Rasova, meci de meci, un public numeros. „Vin mereu între 300 şi 500 de spectatori. Nici la Farul nu sunt atâţia. Avem şi un stadion nou, printre cele mai frumoase din judeţ, cu tribune de aproape 1.000 de locuri, baie, încălzire şi toate condiţiile", explică edilul din Rasova.

Mai puteti citi:

Horia Tecău are succes şi în Thailanda
Noua aventură europeană a lui HCM începe în Suedia
Antrenorului Ion Crăciun i se pregăteşte ceva
Ionela Broască şi-a aurit haltera la Naţionale
Înfrângere la limită pentru Farul cu FC Brașov în Cupă
Farul, învinsă de două ori în Bulgaria

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii