Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Generaţia '78 vine din urmă Care sunt cei mai tineri candidaţi constănţeni la parlamentare

ro

06 Nov, 2012 23:02 6579 Marime text
candidati_tineri_Mircea_Titus_Dobre_Cristina_Dumitrache.jpgActuala clasă politică s-ar putea primeni după alegerile generale din 9 decembrie. Odată cu accederea, în Parlamentul României, a tinerilor politicieni, pe spectrul politic ar putea să apară nişte schimbări. De mentalitate, de viziune, de atitudine. O nouă generaţie de politicieni intenţionează să se afirme, iar alegerile parlamentare par să reprezinte un prim pas în acest sens. Cel mai tânăr candidat la parlamentare din judeţul Constanţa are 28 de ani, în timp ce majoritatea aspiranţilor tineri la un mandat de deputat sau senator sunt născuţi în 1978.

candidati_tineri_2_Popescu_George_Andrei.jpgGeorge Andrei Popescu, aspirantul PP-DD Constanţa la un mandat de deputat în Colegiul 8, este cel mai tânăr candidat la alegerile parlamentare din judeţul Constanţa. Popescu a absolvit Liceul Teoretic Traian şi, ulterior, Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Ovidius" Constanţa. Candidatura pentru un mandat în Camera Deputaţilor este cea mai importantă mişcare pe care George Andrei Popescu a făcut-o până acum. În contextul prezentării candidaţilor PP-DD Constanţa de săptămâna trecută, candidatul în Colegiul 8 a declarat: „Cred cu tărie că această clasă politică are nevoie şi de tineri".

Următorul candidat la alegerile generale este, în ordinea vârstei, deputatul social democrat Cristina Dumitrache, aspirant la un nou mandat de parlamentar, din partea USL, tot în Colegiul 3. Cristina Dumitrache a studiat, între 2000 şi 2002, la Cambridge, Centre for Sixth Form Studies, A - Levels: Matematică, Franceză, Italiană, Spaniolă, Artă şi Textile. Ulterior, vreme de doi ani, a urmat cursuri la University College of London, se arată în CV-ul parlamentarului, postat pe site-ul Camerei Deputaţilor. Aici regăsim şi BA Italian and Business Studies, în perioada 2005 -2007. Nu în ultimul rând, timp de un an (2004 -2005), deputatul Colegiului 3 a studiat la Universita di Bologna, Marketing.

Cristina Dumitrache este, din 2001, membru TSD şi al Organizaţiei de Femei a PSD.

Mihai Tararache, candidatul PP-DD Constanţa la un mandat de deputat în Colegiul 1, s-a născut pe 30 martie 1980. Este absolvent al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân" din Constanţa şi al Universităţii „Ovidius".

Tararache este membru al Uniunii Ecologiste din România. Cu ocazia prezentării candidaţilor PP-DD Constanţa, într-o conferinţă de presă, Mihai Tararache a menţionat că, din punctul său de vedere, „actuala clasă politică şi-a dovedit limitele".

Generaţia '78

Următorii candidaţi care aspiră la un fotoliu în legislativ sunt născuţi în 1978. Acesta pare să fie dominanta în ceea ce priveşte valul de tineri politicieni constănţeni.

Mircea Titus Dobre va candida, din partea USL, pentru un mandat de deputat în Colegiul 7. Consilierul judeţean social democrat s-a născut pe 20 decembrie 1978 şi este absolvent al Liceului „Decebal" din Constanţa şi mai apoi al Universităţii „Spiru Haret" Bucureşti. De profesie economist, Dobre a urmat, ulterior, un master în Management politic la Institutul „Ovidiu Şincai", iar după aceea studii politice europene la Şcoala Europeană din cadrul Consiliului Europei.

Din iunie 2012, este consilier judeţean PSD.

Cristina Raluca Dincu, aspirant la un mandat de parlamentar în Colegiul 2 Camera Deputaţilor, s-a născut pe 26 octombrie 1978. A absolvit Liceul „Mihai Eminescu", în Sighetu Marmaţiei, şi Facultatea de Psihologie-Sociologie în cadrul Universităţii „Spiru Haret" Bucureşti, iar în contextul alegerilor locale din vară a candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Constanţa, precum şi pentru un mandat de consilier local.

Radu Babuş, directorul general al Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public şi Privat" Constanţa va candida în Colegiul 4 Camera Deputaţilor. Exponent al generaţiei de politicieni '78, social democratul, candidat USL la alegerile generale, s-a născut pe 18 noiembrie 1978. A terminat Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" Constanţa şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Româno-Americane Bucureşti. Are un master în Management politic la Şcoala de Studii academice postuniversitare „Ovidiu Şincai", dar şi unul în „Poluare, protecţie şi managementul mediului", Facultatea de Ştiinţe şi Inginerie a materialelor, Universitatea Transilvania, Braşov.

candidati_tineri_Florin_Gheorghe.jpgDemocrat liberalul Florin Gheorghe, candidatul ARD Constanţa în Colegiul 10 Camera Deputaţilor, s-a născut pe 15 decembrie 1978. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, Secţia Turism - servicii din cadrul Universităţii „Ovidius" Constanţa, Facultatea de Construcţii, din cadrul aceleiaşi universităţi, dar şi Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice, tot la Universitatea „Ovidius".

Fostul candidat la şefia Consiliului Judeţean Constanţa este masterand în Construcţii Portuare, la Universitatea „Ovidius", dar şi în Politică Europeană şi Mondială.

candidaturi_tineri_Oana_Maria_Florea.jpgOana Maria Florea s-a născut pe 31 iulie 1978. Este candidatul ARD Constanţa pentru un mandat de deputat în Colegiul 7. Licenţiată în Drept la Universitatea „Ovidius" Constanţa, Oana Maria Florea a urmat, în perioada 2002-2003, un master în transporturi maritime la Academia Navală „Mircea cel Bătrân".

Din iulie 2012, este secretar general adjunct al Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ionut 03 Dec, 2012 16:20 in alba iulia este un candidat in varsta de 25 de ani ,din partea PRM-ului