Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul care a rezolvat cele mai îngrozitoare crime din Constanţa

ro

18 Sep, 2012 01:00 7919 Marime text
Bodean-AndreiBodean1.jpgAndrei Bodean (32 de ani), procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a rezolvat cele mai îngrozitoare crime care s-au petrecut în ultimii ani în judeţul nostru

Procurorul Andrei Bodean s-a născut 6 aprilie 1980 şi a absolvit Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Constanţa, apoi Facultatea de Drept a Universităţii Ovidius, Specializarea Administraţie Publică.

Şi-a dorit dintotdeaua să rezolve cele mai misterioase crime şi nu s-a gândit niciodată că ar putea să facă şi altceva: de exemplu, să îmbrace roba de avocat.

În ultimii ani a avut de rezolvat cele mai grele dosare, care au ţinut prima pagină a ziarelor: crima frumoasei Lara Şaban, uciderea fostului călugăr Alexe Artiom din Ghindăreşti, dar şi crima din Techirghiol, când fostul poliţist Gheorghe Virgil Stroie şi-a omorât soţia - gest inexplicabil şi pentru anchetatori.

Probe bombă în cazul Larei Şaban

Ultimul caz răsunător a fost cel al Larei Şaban, tânăra ucisă de frate şi de un prieten de-al lor din copilărie pentru o sumă mare de bani. Deşi pe toată perioada anchetei cei doi complici au negat că sunt autorii crimei, anchetatorul a strâns probe cu minuţiozitatea unei furnici şi, cu doar câteva zile înainte de întocmirea rechizitoriului, a aruncat pe piaţă bombele: poşeta de firmă a Larei, care a fost găsită în pădure, şi rezultatele testelor ADN, care au dovedit că sângele din apartament era al victimei.

Crima în care tot satul era suspect

În luna noiembrie 2011, liniştea comunei Ghindăreşti de pe malul Dunării a dispărut după ce corpul decapitat al fostului călugăr Alexe Artiom a fost găsit aruncat pe stradă.

Procurorii au spus atunci că tot satul este suspect. Starea de panică s-a instaurat dintr-o dată asupra paşnicei aşezări locuite de lipoveni. Fiecare îşi suspecta vecinul sau ruda de peste drum.

Anchetatorii au reuşit să dezlege misterioasa poveste. Ce i-a adus moartea călugărului? Dorinţele sale sexuale. După ce a băut împreună cu Simion Ivan, un localnic, călugărul i-a propus la un moment dat gazdei să întreţină relaţii sexuale, iar Ivan s-a enervat. Acesta l-a lovit cu un ciocan în frunte, apoi i-a desprins capul cu un cuţit, în curtea casei. A transportat cadavrul cu un cărucior vreo 40 de metri, după care l-a abandonat.

A trimis în judecată un fost coleg

În luna martie a acestui an a trebuit să trimită în judecată un fost coleg de breaslă: pe medicul veterinar Gheorghe Virgil Stroie, fost angajat al clinicii medicale a Ministerului Administraţiei şi Internelor. Bărbatul şi-a împuşcat soţia, aparent fără niciun motiv. Fapta s-a petrecut la locuinţa lor din Techirghiol. Deşi a fost rănită superficial, femeia a decedat la spital câteva zile mai târziu. „Toată lumea l-a lăudat. Nu bea, nu fumează, nu s-a certat niciodată cu nimeni. Nu-şi poate explica ce s-a întâmplat", a spus procurorul de caz la acea vreme.

Raim, dosarul cu 15 inculpaţi

Un alt dosar de răsunet rezolvat este cel al clanului Raim din Mangalia. Este vorba de un dosar de violenţe, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, deţinere de armă supusă autorizării, fără drept, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, încercarea de a determina mărturia mincinoasă şi favorizarea infractorului. În acest dosar sunt trimişi în judecată 15 inculpaţi, printre care şi Iuzeir Raim, fiul căpeteniei grupării mangaliote.

Singurul dosar cu AN

Singurul dosar cu autor necunoscut este cel al lui Giolacai Arsen, individul care a fost împuşcat de două ori în stradă în 2011. Deşi procurorii şi poliţiştii constănţeni au avut un cerc de suspecţi în cazul tentativei de omor, nu s-a găsit nici până în prezent autorul. Instrumentarea dosarelor i-a luat procurorului Bodean luni din viaţă. „Cel mai mult am lucrat la dosarul «Buldozerelor», timp de şase luni. Patru luni am adunat probe în dosarul Raim, iar la Ghindăreşti a fost nevoie de patru luni până când să-l putem trimite în judecată pe suspect", spune Bodean. În cazul Larei Şaban, suspecţii au fost trimişi în judecată după patru luni de la descoperirea îngrozitoarei crime.

Intuiţia l-a ajutat întotdeauna

În ciuda tuturor acestor rezultate, procurorul spune că nu a fost niciodată premiat de conducerea Parchetului. Ba, mai mult, a renunţat şi la luna de miere pe care ar fi trebuit să şi-o planifice la începutul acestei luni, întrucât nu era finalizat dosarul de trimitere în judecată a ucigaşilor Larei Şaban.

Nu doreşte să dezvăluie prin ce metode a reuşit să dea de urma autorilor faptei. Spune mereu că este vorba de... intuiţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eduard 17 Dec, 2012 03:58 Da intuitia este in mod sigur, vb din prisma unui coleg de clasa primara...din cate l-am cunoscut ii trebuia doar o directie in viata....si a gasit-o
  • Romana 18 Sep, 2012 07:45 Bravo lui si multe FELICITARI ! Poate prin procurori ca el se va schimba ceva in justitia romaneasca si in tara asta jefuita ,jumulita si batjocotita DE TOTI.Bravo procurorului !!!!