Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legatura asasinului Slepac cu sotia lui Mircea Marcu, fost director al Portului

ro

25 Jan, 2010 01:04 19150 Marime text

Deschidere_editie.jpgLegătura asasinului Şlepac cu soţia lui Mircea Marcu, fost director al Portului

Mircea Marcu este văzut ca fiind omul lui Valeriu Iacubov, cel despre care se spune că l-a propulsat în fruntea APMC-ului

Cotidianul ZIUA de Constanţa continuă dezvăluirile în legătură cu afacerile clanului Băhăian. Aşa cum am arătat în ediţiile trecute, numeroase personalităţi ale Constanţei, printre care Stelu Enache, Georghe Măndilă şi fostul poliţist Vasile Creţu şi-au legat numele, într-un fel sau altul de cercul vicios al business-urilor în care sunt implicaţi apropiaţii celui care a manevrat şi jocul piramidal Sabina Product.

În caracatiţa afaceristică a clanului Băhăian se regăsesc numeroase persoane. Despre unele, cum ar fi Emilian Leonte, se ştie că au fost executaţi de „locotenentul" lui Băhăian, Valentin Şlepac. Un altul, Ion Bojin este în închisoare pentru tâlhărie, iar indivizi cum ar fi Nicolae Mîrşu, Ghiuleaş Amet sau Marcel Burcuş nu sunt de găsit. Nu ne putem imagina decât că, poate şi-au găsit şi ei sfârşitul în acelaşi mod tragic ca şi cele patru victime deja cunoscute: Emilian Leonte, Ionel Ulezu, Lucian Cernat şi Petrică Captalan. De această dată, afacerile despre care se spune că ar fi fost instrumentate în mod malefic de Sergiu Băhăian duc înspre un fost director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime, Mircea Marcu. Văzut ca omul lui Valeriu Iacubov, cel despre care se spune că l-a propulsat în fruntea APMC-ului, Marcu s-a reprofilat rapid în sectorul privat. A fost asociat cu afaceristul Lucian Lazia în Utiltrans, societatea care o are, de altfel, pe soaţa sa, Valeria-Oana printre asociaţi. De altfel, consoarta lui Marcu s-a ocupat de afaceri chiar dinainte de căsătorie, pe când documentele oficiale ne-o prezentau pe numele de domnişoară, Zaharia. Ba chiar, o parte dintre firme le-a deschis împreună cu fratele său, Răzvan Zaharia, iar altele îi au ca asociaţi pe părinţii săi. În 2007, Valeria Oana Marcu şi fratele său decid să-şi cesioneze părţile sociale deţinute la SC Great Wall G.W.F.R. către Nicolae Mîrşu şi Valentin Şlepac. Aşa cum am mai menţionat, pe Mîrşu îl regăsim în multe dintre afacerile „holding-ului" Băhăian, însă nimeni nu ştie unde se află bărbatul în acest moment. Pe de altă parte, Şlepac este „locotenentul" lui Sergiu Băhăian şi cel care a recunoscut cele patru crime abominabile. După cum precizam, prin hotărârea 1 din 30 iulie 2007, Valeria-Oana Marcu şi Răzvan Zaharia îşi dau firma pe mâna lui Mîrşu şi Şlepac, care schimbă sediul pe strada Meşterul Manole nr. 89, parter, biroul nr. 5, cartierul general al firmelor cu ajutorul cărora oamenii fostului şef de la Sabina Product luau credite de la bănci şi ţepuiau firmele de leasing. De asemenea, cei doi au modificat şi obiectul principal de activitate al firmei în baruri.

sergiubahaian_.jpgFamilie de afacerişti

Great Wall G.W.F.R. fusese înfiinţată de fraţii Oana (pe atunci necăsătorită) şi Răzvan în aprilie 2003, sub denumirea de Zul Jhin Construct SRL. Chiar dacă afacerea le-a fost înmânată lui Mîrşu şi Şlepac după ce domnişoara Zaharia devenise doamna Marcu, fostul director al CN APMC, Mircea Marcu a fost foarte mirat să afle informaţiile care îi leagă numele de cei al unui criminal. „Aoleu. Habar nu aveam", au fost primele cuvinte rostite de Mircea Marcu. Apoi, după ce a aflat cine este Şlepac şi ce fapte a recunoscut, cel care a condus Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime a exclamat: „Doamne, Doamne!". Marcu spune că nu ştia nimic despre această firmă şi a promis că îşi va întreba cumnatul, pe Răzvan, despre tranzacţia pe care a făcut-o cu oamenii lui Sergiu Băhăian. Soaţa lui Marcu pare o afaceristă cu experienţă. Părinţii ei, Ghiorghe şi Maria-Sanda Zaharia deţin o fabrică de mobilă în Cumpăna, pe firma Daviani Art, iar Registrul Comerţului ne arată că Valeria-Oana este împuternicită să reprezinte societatea. În 2001, consoarta lui Mircea Marcu a înfiinţat, împreună cu Alexandru Costin Mănăilă SC Sesostris. Între timp, firma a fost radiată (în 2006), dar asta după ce Oana rămăsese unic asociat, în urma retragerii lui Mănăilă, din 2002. Alexandru Costin Mănăilă apare, potrivit Registrului Comerţului, în cinci afaceri: Interforest, Transat INC (cu Octavian Alupoaie), Digidesign, ABN Construcţii Industriale SRL (în care este partener cu Dorin Lazia, directorul general al SC ARGOS SA şi fiul fostului asociat al lui Mircea Marcu) şi Winman. În 2003, Valeria-Oana Zaharia (viitoare Marcu) pune bazele firmei Locrida Construct, împreună cu fratele său, Răzvan. De altfel, fratele mai mare al Oanei pare şi el un afacerist de soi. RECOM-ul ne spune că Răzvan Zaharia este implicat în firmele Comac Splendid, Sub-Eye, Auto-Utilaje, Agora Motors şi Sioux. Doi ani mai târziu, mai ia naştere o Locrida, de această dată Business, avându-i ca asociaţi pe Valeria-Oana, devenită Marcu şi pe soţul ei, Mircea. În 2008, afacerista se decide să facă business-uri cu fetele. Aşa că, pe 1 februarie înfiinţează, împreună cu Roxana Mihaela Arghiroiu, SC Peregrina Tex SRL, iar la finele lui 2009, SC Exclusive Manners SR, alături de Elena Alexa. Oana Marcu este, potrivit Registrului Comerţului, asociată în Utiltrans SA; Peregrina Tex şi Exclusive Manners SRL, dar şi împuternicit al SC Daviani ART SRL. Soţul său, Mircea Marcu este implicat în Utiltrans, Global Ports S Services şi Danube Container Transport.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonimusn 13 Mar, 2011 17:47 rusineee excoroaca oana zaharia,,muncesc muncitorii,unde-s salariile de 7 luni
  • anonimus 13 Mar, 2011 17:45 oana ce-a mai mare excroaca
  • anonim 31 Mar, 2010 18:02 problemme ca in orice familie,,insa sunt doi oameni onesti
  • paraschiv tudorel 25 Jan, 2010 00:59 O mai mare porcarie de articol nu am mai citit pana acum. Sub paravanul unor asa zise dezvaluiri, insirati nume de firme care apartin unor oameni care chiar fac afaceri cinstite si aruncati un nume, doua de asasini. Care este de fapt, rostul acestui articol i****l?