Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce legaturi sunt intre „afacerea ARS Advertising" si Constanta

ro

14 Aug, 2009 01:48 8713 Marime text

deschidere.jpgSupranumit ministrul Constanţei, fostul vice al lui Radu Mazăre, Nicolae Nemirschi, a dat de belea. PSD-istul s-a „ars" cu un contract de publicitate, în valoare de 500.000 de euro atribuit direct de către ministerul pe care îl conduce firmei ARS Advertising.

Afacerea i-a adus pe cap lui Nemirschi o comisie de cercetare. Şi asta imediat după ce  Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat, pe 23 iunie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul ministrului, pentru cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţiile de avere. ANI s-a sesizat din oficiu după ce presa a semnalat existenţa unor neconcordanţe între declaraţiile de avere depuse de ministrul Mediului pe 5 ianuarie 2009, respectiv în 15 iunie 2009. Cu alte cuvinte, problemele au curs una după cealaltă în tabăra „generalului" Radu Mazăre. Şi, ca în orice afacere care se respectă, ne aşteptam să găsim şi în acest caz „legături periculoase" între cel care atribuie un contract şi câştigător. În cazul nostru, între Nicolae Nemirschi şi ARS Advertising. Iar legăturile despre care vorbim par a nu ieşi la iveală. Ce ştim despre Nemirschi? Constănţean de viţă nobilă poloneză (după spusele sale), fostul viceprimar şi-a făcut o reputaţie de om serios. Nu se aud decât cuvinte de laudă în ceea ce îl priveşte şi foarte mulţi au regretat plecarea lui din „cabinetul 2" al primăriei constănţene. Cu toate acestea, promovarea la centru a fost văzută ca un pas înainte pentru cel pe care toţi îl numesc prieteneşte Nemos. Însă, se pare că „şutul în fund" l-a propulsat pe Nemirschi fix pe orbita ANI, asemenea şefului său pe linie politică, Mazăre.

„Ariceştii" Minel şi Cristinel

Despre societatea prahoveană ARS ADVERTISING se ştie că este o afacere de familie. Registrul Comerţului ne arată că acţionari la ARS sunt trei Ştefănescu (Gabriel Marian, Daniela şi Sergiu Mihail), Cătălin-Lucian Mihăilescu şi Dan Radu Stănescu. Firma este administrată de Gabriel Marian Ştefănescu. O informaţie mai puţin cunoscută este că unul dintre cei mai statornici parteneri de afaceri ai acestui Ştefănescu este un anume Minel Popescu, născut în Ostrov, judeţul Tulcea, actualmente domiciliat în comuna prahoveană Ariceştii Rahtivani. Micuţa localitate se „lipeşte" de Constanţa printr-un mic detaliu: este locul în care a văzul lumina zilei un alt vice, cel al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Nicolae Dragomir, PSD-ist ca şi Nemirschi. De-a lungul timpului, Ştefănescu şi Popescu au avut mai multe firme împreună, însă au rămas numai cu una: ARS Industrial Export SRL. În 2004, cei doi au pus şi bazele SC ARS Industrial SRL, societate din care Ştefănescu s-a retras anul trecut. Şi nu trebuie uitat că judeţul care l-a „ars" pe Nemirschi, Prahova, locul de provenienţă al lui Ştefănescu, este loc natal şi pentru preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. Cam multe coincidenţe pentru o singură poveste. Să ne aducem aminte, totuşi, cine este Cristinel Dragomir. Vice al CJC, social-democratul a fost şi şef al RAEDPP, dar şi consilier local. Este secretarul general al PSD-ului local şi unul dintre oamenii de bază ai echipei lui Radu Mazăre.

cjc-cristinel-dragomir-01.jpgBusiness „de Rahtivanus"?!

Asemenea primarului şi ministrului Mediului, vicele se află în vizorul ANI pentru neconcordanţe în declaraţiile de avere. De-a lungul timpului a fost implicat în mai multe afaceri, însă a rămas fidel uneia singure, care, surprinzător, are obiect principal de activitate publicitatea: SC Cazare la Mare SRL. Politicianul a povestit, în diverse rânduri, că s-a înscris în anul 1990 în PNL, apoi nu a mai fost membrul niciunui partid, până în anul 2004, atunci când „Radu (n.r. Mazăre) m-a convins să mă înscriu în PSD. Spunea că are nevoie de mine aici. Îi cunoşteam pe Radu şi pe Nicu (n.r. Nicuşor Constantinescu) încă din perioada studenţiei". Contactat telefonic, vicele CJC a spus că îl cunoaşte de foarte mult timp pe Popescu. „Este vecin cu tata. Stau pe aceeaşi stradă. El nu este din comună, de acolo, dar a venit pentru că s-a însurat cu o fată din Ariceştii Rahtivani. Îl cunosc bine, dar nu am mai vorbit de ceva timp cu el. Socrii lui mi-au fost profesori", povesteşte Dragomir. Întrebat dacă are cunoştinţă de afacerile lui Minel Popescu, PSD-istul a spus că habar nu are şi că singurul lucru pe care îl ştie este că prahoveanul creşte câini. GOOGLE-ul ne arată că Minel Popescu este stăpânul canisei „de Rahtivanus".

{mos_ri:ARS Advertising,Cristinel Dragomir}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ce probleme au unii.... 14 Aug, 2009 14:15 ...cand eu am probleme mai mari. Am vrut sa inchiriez un apartament prin Magazinuldecase.ro, foarte fain. Am vazut pozele pe site si pe urma m-am dus sa-l vizionez. Inainte i-am sunat, mi-au dat informatii....Pozele corespundeau cu realitatea, nu erau facaturi sau capcane. Dar banii mei de avans s-au dus pe poker...Asa ca mai astept pana ii stang iar :) --
  • perspicacius 14 Aug, 2009 11:42 eu zic sa mai cautam prin membrii psd. sigur mai sunt unii nascuti in ploiesti si acesta fiind argumentul, sigur exista o legatura. bravo, mai pespicacius! iti meriti diploma cu varf si, mai ales, indesat! .... pe principiul: dc nu au sujet de scris, inventeaza! hahahaaaaa
  • alex 14 Aug, 2009 08:01 Eu zic ca toti cei nascuti in Prahova formeaza un mare clan mafiot. Ba chiar si cei din judetele limitrofe. Hm, daca ma gandesc bine am trecut si eu prin Prahova de nenumarate ori, cred ca sunt si eu asociat la acest grup stiintifico - fantastic. Bravo jurnalistului, perspicacitatea lui este fenomenala, fabuloasa.