Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe numărătoarea inversă Candidaţii USL Constanţa vor fi, de azi, oficial în cursa pentru alegerile generale

ro

29 Oct, 2012 01:00 5073 Marime text
USL_candidati_-_Mircea_Titus_Dobre.jpgPrim-vicepreşedintele PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a anunţat, la finalul săptămânii trecute, că aspiranţii USL Constanţa la alegerile parlamentare din 9 decembrie îşi vor depune astăzi, la ora 11.00, candidaturile la Biroul Electoral Judeţean. Vor fi 14 dosare de candidaţi, pentru toate cele 14 colegii uninominale din judeţ.

USL intră în cursa pentru alegerile generale atât cu actualii parlamentari social democraţi şi liberali, dar şi cu nume noi, care nu au mai candidat pentru un mandat de deputat sau de senator. În plus, USL Constanţa va paria în această campanie şi pe candidaţi „strămutaţi" din alte judeţene.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, prim-vicepreşedinte al PSD Constanţa, a declarat, la finalul şedinţei de CJC de săptămâna trecută, că astăzi, la ora 11.00, candidaţii USL îşi vor depune dosarele de candidatură pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

USL merge pe mâna actualilor deputaţi şi senatori PSD şi PNL de Constanţa, dar promovează şi candidaţi noi, care nu au mai aspirat până acum la un mandat parlamentar.

candidati_usl_-_Gheorghe_Dragomir.jpg

Astfel, în Colegiul 1 Camera Deputaţilor, va candida Gheorghe Dragomir, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa. Liderul liberal este deputat din anul 2004. Este, de asemenea, singurul dintre candidaţii PNL Constanţa care, la alegerile generale din noiembrie 2008, a câştigat colegiul în care a candidat datorită scorului foarte bun, nu prin redistribuire.

În Colegiul 2 va candida actualul deputatul liberal Mihai Lupu. Vicepreşedintele PNL Constanţa îşi doreşte un al doilea mandat de parlamentar.

USL Constanţa merge, în Colegiul 3 Camera Deputaţilor, pe mâna actualului parlamentar, anume social democrata Cristina Dumitrache, care este în acest moment cel mai tânăr parlamentar constănţean.

New entry în povestea candidaţilor pentru parlamentarele din 2012 este social democratul Radu Babuş. El este candidatul USL pentru Colegiul 4. Radu Babuş este preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineri a PSD Constanţa şi vicepreşedinte TSD la nivel naţional.

Candidatul USL în Colegiul 5 Camera Deputaţilor este preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, Victor Manea. Manea a candidat, în iunie 2008, la mandatul de primar al municipiului Constanţa.

În Colegiul 6, pesediştii de la malul mării pariază tot pe deputatul Eduard Martin. Martin se află acum aproape de finalul celui de-al doilea mandat în Camera Deputaţilor.

Un alt nume nou în contextul alegerilor generale din decembrie este cel al consilierului judeţean Mircea Titus Dobre. Dobre va candida în Colegiul 7 pentru un mandat de deputat.

În Colegiul 8 o regăsim pe Manuela Mitrea, fost deputat de Mehedinţi. Mitrea a devenit, în 2008, deputat de Constanţa şi se pare că social democrata nu vrea să renunţe la colegiul său.

Cei doi „intruşi" pe care USL îi va promova pentru scrutinul din 9 decembrie sunt Remus Cernea, liderul Mişcării Verzilor Democraţi Agrarieni, şi social democratul Mădălin Voicu, în prezent deputat de Giurgiu.

candidati_usl_-_Nicolae_Moga.jpg

Cât despre candidaţii pentru Senat, aceştia sunt exact senatorii pe care USL îi are, în prezent, în judeţul Constanţa: liberalul Puiu Haşotti, actual ministru al Culturii (Colegiul 1), social democratul Nicolae Moga (Colegiul 2), social democratul Alexandru Mazăre (Colegiul 3) şi proaspătul conservator Mircea Banias (Colegiu 4).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sion 29 Oct, 2012 10:28 SPERAM SA DAM STARTUL IN ACEST COLEGIU, COLEGIUL 4 SENAT TREBUIE SA SCOATA ORASUL LA LUMINA, DACA ACUM NU SCAPAM DE USLMISTI, S-A ZIS CU RECREDIBILIZAREA CONSTANTEI, TOTI RAD DE NOI, MAI .... CUM LA VOI ACOLO, UNDE E ASA FRUMOS SI CU RESURSE in ZONA, TOT IESE ...... ALA PRIMAR,CE SA RASPUND: CA II INFOMETEAZA CU LUNILE PANA LA POMENILE ELCTORALE, CA DACA NU ESTI IN MAFIA MAZARE NU AI VOIE AFACERE, ETC. NU VOTATI USL, MAI BINE ARD, EU ASA VOI FACE, DACA VOTEZ ALTCEVA E UN VOT PIERDUT.