Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Mihai Lupu, la Spitalul din Medgidia „Guvernul USL va investi în construcţia şi dotarea de spitale noi"

ro

20 Nov, 2012 03:02 4097 Marime text
lupu.jpgSpitalul municipal Medgidia a fost vizitat, ieri, de candidatul din partea Uniunii Social-Liberale pentru Colegiul 2 Camera Deputaţilor, Mihai Lupu.

Împreună cu echipa de campanie a USL, deputatul Mihai Lupu a vizitat Spitalul Municipal Medgidia, cea mai importantă instituţie în asigurarea asistenţei medicale pentru locuitorii municipiului Medgidia şi a comunelor arondate acestuia. Personalul medical a discutat cu deputatul Lupu despre problemele cu care s-au confruntat în cadrul sistemului sanitar.

lupu1.jpg Una din problemele semnalate este deficitul de personal, în condiţiile în care, timp de patru ani, nu s-au putut face angajări, posturile fiind blocate.La rândul său, deputatul Lupu a informat cadrele medicale ca Guvernul USL a început deblocarea posturilor în sănătate, mai multe posturi de medici, asistenţi medicali, dar şi pentru personalul administrativ.

lupu2.jpgÎn acest sens, în perioada următoare vor fi deblocate peste 500 de posturi. Totodată, Lupu a prezentat medicilor şi pacienţilor, soluţiile Uniunii Social-Liberale pentru sistemul de sănătate, printre cele mai importante fiind compensarea medicamentelor în mod real cu 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1000 lei, recondiţionarea şi dotarea până în anul 2016 a ambulatoriilor de specialitate din spitale, prin programul POR şi prin alte programe comunitare sau prin finanţare de la Ministerul Sănătăţii, extinderea programului SMURD la nivel naţional, prin contribuţia autorităţilor locale sau înfiinţarea Companiei Farmaceutice Naţionale, care se va construi pe nucleul Fabricii Antibiotice Iaşi şi va integra Unifarm, Oficiul Central de Stocare pentru Situaţii Speciale, Sanevit Arad şi Departamentul de Vaccinuri de la Institutul Cantacuzino. De asemenea Mihai Lupu le-a transmis celor prezenţi ca Guvernul USL va sprijinii investiţiile private în construcţia şi dotarea de spitale noi, prin garantarea creditelor de către statul român şi subvenţionarea parţială a dobânzilor pentru acestea.


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bogdan B 20 Nov, 2012 22:31 Mult succes domnule deputat!