Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

ro

07 Sep, 2023 14:25 528 Marime text
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Pompierii au gestionat cu promtitudine, în ultimele 24 de ore, 1.531 de situații de urgență, dintre care 1.256 au fost solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 98 pentru localizarea și lichidarea incendiilor, iar 166 au fost misiuni de protecție a comunităților, având ca obiectiv căutarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile pentru viață și alte tipuri de intervenții destinate protejării comunităților.

Totodată, ieri, 6 septembrie, pe parcursul intervențiilor desfășurate în sprijinul semenilor, colegii noștri au salvat 15 persoane aflate în dificultate.
În plus, o atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, salvatorii acționând în 11 situații pentru extragerea persoanelor din mașinile avariate.
De asemenea, pentru protecția populației, în ultimele 24 de ore, au fost transmise, prin sistemul RO-ALERT, 18 mesaje de avertizare. Cele mai multe dintre acestea (16) semnalau prezența animalelor periculoase (urși), în județele AG , BV, BZ, HR, MS, VL și VN.
O misiune relevantă este cea a echipajelor de intervenție din județul Iași care au fost solicitați să acționeze pe raza localității Ion Neculce pentru asanarea unui teren. Ajunși la locul solicitării, pompierii pirotehniști au descoperit 55 bombe de aruncător calibrul 120 mm și un proiectil exploziv de calibrul 75 mm, rămase neexplodate în urma conflagrațiilor mondiale. Acestea au fost ridicate și transportate la un depozit pentru a fi distruse ulterior.
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, vă reamintim că, în cazul în care descoperiți muniție rămasă neexplodată, trebuie să respectați următoarele măsuri preventive:
· nu atingeți aceste elemente;
· nu le loviți și nu le mișcați din locul în care le-ați găsit;
· nu încercați să le transportați, depozitați în locuințe, la locul de muncă sau să le comercializați în depozite de fier vechi;
· nu demontați focoasele sau alte elemente componente;
· nu le introduceți în foc;
· anunțați autoritățile prin apel la numărul unic de uregență 112.
Platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU sunt două surse importante de informare. Acestea oferă informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență, precum și despre măsurile de siguranță pe care cetățenii le pot lua pentru a se proteja pe ei și pe cei din jur.
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii