Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a preşedintelui executiv al Consiliului de Afaceri Româno-American (AMRO), Eric Stewart

ro

25 Feb, 2014 13:30 715 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit astăzi, 25 februarie 2014, pe preşedintele executiv al Consiliului de Afaceri Româno-American (AMRO), Eric Stewart, aflat în vizită la Bucureşti.
În cadrul discuţiilor, cei doi interlocutori au abordat tema investiţiilor americane în România, subliniind dorinţa comună de stimulare a acestora, atât prin crearea unui mediu de afaceri competitiv şi transparent, cât şi prin prezentarea oportunităţilor pe care România le poate oferi, inclusiv din perspectiva poziţiei geostrategice pe care ţara noastră o ocupă.
Ministrul Titus Corlăţean a salutat activitatea şi rolul important al AMRO în sensul profilării României ca o destinaţie atractivă pentru companiile americane, fiind discutate posibile direcţii de acţiune în 2014 pentru sprijinirea acestui obiectiv.
Totodată, şeful diplomaţiei române a punctat creşterea economică înregistrată de România în 2013 şi a reiterat interesul pentru o prezenţă economică puternică a SUA în România şi angajamentul autorităţilor române pentru amplificarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic România-SUA. A subliniat importanţa fructificării oportunităţilor actuale, atât din perspectiva relaţiei economice bilaterale, cât şi a  relaţiilor transatlantice,  în vederea consolidării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, prin crearea de noi locuri de muncă şi încurajarea creşterii economice pentru ambele state.
În context, preşedintele Consiliului de Afaceri Româno-American a confirmat interesul organizării unei noi misiuni economice americane în România în cursul acestui an.
Ministrul Titus Corlăţean a evidenţiat, de asemenea, importanţa acordată înregistrării, în continuare, de rezultate concrete pe linia mecanismului bilateral de Task Force, destinat implementării Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi SUA.
Şeful diplomaţiei române a subliniat interesul major al României pentru includerea ţării noastre în programul Visa Waiver. În context, a transmis mulţumiri companiilor americane membre în AMRO pentru demersurile de sprijin pe lângă factorii de decizie din SUA în susţinerea atingerii acestui obiectiv deosebit de important pentru România, exprimând încrederea că aceste demersuri vor fi continuate.
De asemenea, au fost abordate aspecte de interes comun în plan regional, respectiv evoluţiile din Ucraina şi securitatea energetică în noul context politic regional, România fiind considerată de partea americană drept un pol de stabilitate în zonă.
Informaţii suplimentare
Consiliul de Afaceri Româno-American (American – Romanian Business Council - AMRO), organizaţie non-profit cu sediul la Washington, având ca obiectiv promovarea relaţiilor economice dintre SUA şi România, a fost lansat la 25 ianuarie 2012, la Washington.
AMRO are în componenţă 17 membri – companii americane de renume, cum ar fi Chevron, ExxonMobil, ADM, Smithfield, Raytheon, Pharma, MetLife, Cargill, Amgen, Timken, Mega, Eli Lilly, Johnson & Johnson, Honeywell, Baxter, CNH şi Invenergy, provenind din diverse domenii de afaceri: energie, agricultură, industria de apărare, industria farmaceutică, industria prelucrătoare, infrastructură de stocare, asigurări. Conducerea Consiliului este asigurată de ExxonMobil – preşedinte. Funcţia de preşedinte executiv este deţinută de domnul  Eric Stewart.
Misiunea Consiliului este de a contribui la consolidarea schimburilor economice şi investiţiilor dintre cele două ţări, aprofundarea relaţiilor bilaterale şi informarea opiniei publice în legătură cu importanţa acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii