Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fina lui Nicuşor „papă" banii Consiliului Judeţean (document)

ro

30 Nov, 2011 21:00 5002 Marime text
01_Mara_construct_-_Nicusor_cu_fina.jpgSocietatea Mara Construct a mai câştigat un contract la Consiliul Judeţean.

Pe 2 noiembrie a.c., firma a semnat contractul 21221, în valoare de 10.902.003,21 lei. Pentru aceşti bani, Mara Construct se ocupă de lucrări de C+M+I , amenajarea şi protecţia mediului, asigurarea utilităţilor şi dotări aferente proiectului „Reabilitare Monument Triumfal Tropaeum Traiani", finanţat din fonduri structurale europene - POR 2007-2013, Axa prioritara 5 - Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului, Domeniul Major de intervenţie 5.1 „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe". La licitaţia care a avut o valoare estimată de 11.893.684 de lei s-au prezentat patru ofertanţi.

SC Mara Construct SRL are sediul pe strada Tomis nr. 23, comuna Mihail Kogălniceanu. Unic asociat este Maria Cătălina Lapadus, fostă Căpăţână, nimeni alta decât fina de cununie a lui Nicuşor Constantinescu, cel care conduce instituţia cu care societatea comercială a semnat contractul.

Cumetria, via Conpress Holding

Nunta de vis a Mariei-Cătălina a avut loc în luna mai a anului trecut la Ten Hotel şi i-a adunat pe unii dintre cei mai importanţi oameni ai oraşului şi ai judeţului, că doar naşul mare trebuia onorat aşa cum se cuvine. Asta ca să nu mai punem la socoteală faptul că nici soacra mică nu-i vreo necunoscută. Vicepreşedintă a organizaţiei municipale a PSD, şefă peste Conpress Grup, mama miresei este nimeni alta decât Sanda Ciocoiu, unul dintre oamenii de încredere ai tandemului Mazăre - Constantinescu. În Mara Construct a fost implicată, până nu demult, familia Sanda şi Gheorghe Ciocoiu. Situaţia s-a schimbat la un moment dat, fix înainte de nunta cea mare. În Monitorul Oficial 1856 din 29 aprilie, se spune că unicul asociat, Sanda Ciocoiu, i-a cesionat Mariei-Cătălina Căpăţînă, născută pe 6 martie 1983, părţile sociale ale firmei Mara Construct SRL. Acelaşi act spune că Gheorghe Ciocoiu, tatăl vitreg al noii patroane, s-a retras din funcţia de administrator, lăsându-i locul lui Constantin Dima. Sanda Ciocoiu este cunoscută şi ca cea care, în 2002, a preluat părţile sociale ale Conpress Holding de la Radu Mazăre şi de la Nicuşor Constantinescu. Cu această ocazie, Sanda a fost numită şi administrator al business-ului, luându-i locul lui Constantinescu. În acest moment, firma îi are ca asociaţi pe Sorin-Gabriel Strutinsky, Mihail Cârciog (decedat) - ambii parteneri de afaceri al cuplului Mazăre-Constantinescu, dar şi pe Sanda. Umblă vorba prin târg cum că Nicuşor şi Codruţa Constantinescu nu sunt numai părinţii spirituali ai Mariei-Cătălina şi ai iubitului său, ci şi ai cuplului Sanda şi Gheorghe Ciocoiu. De la marea nuntă, fina Maria-Cătălina tot înhaţă contracte de la instituţia condusă de naşu'. Este adevărat, începutul a fost mai slab: serviciile de dirigenţie de şantier pentru două şcoli speciale, contractele 10198, în valoare de 17.280 de lei fără TVA, şi nr. 10196, valorând 20.520 de lei, ambele încheiate pe 26.05.2010, şi contractul 10908 din 4 iunie a.c., în valoare de 92.880 de lei, pentru serviciile de dirigenţie de şantier pentru lucrările de extindere la Complex Terapeutic Albatros. Dar nu este timpul pierdut. Valoarea totală a licitaţiilor câştigate de Mara Construct la CJC, incluzând-o pe cea mai recentă, reprezintă aproximativ 12 milioane de lei.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii