Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:10 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de tone de roşii ce erau contaminate cu pesticide au fost retrase de pe piaţă

ro

25 Feb, 2016 15:12 1565 Marime text
 
Inspectorii Autorității Naționale Sanitar Veterinată și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au controlat, în perioada 1 ianuarie – 23 februarie a acestui an, 1.441 de transporturi de produse de origine nonanimală, care au ca risc asociat prezenţa de reziduuri de pesticide şi au prelevat, pentru determinări de laborator, 505 probe.
 
Verificările au fost realizate, potrivit ANSVSA, în posturile de inspecţie la frontieră şi punctele finale de import şi au vizat determinarea prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele şi legumele provenite din import.
 
Pentru cele 505 probe prelevate şi transmise pentru analiză, au fost eliberate buletine pentru număr de 440, restul aflându-se în curs de finalizare a determinărilor de laborator. Dintre cele 440 de probe analizate, o singură probă a prezentat depăşirea limitei maxime admise pentru reziduuri de pesticide, restul probelor analizate au avut rezultate conforme.
 
Rezultatul neconform s-a înregistrat la o probă de tomate, provenite din Iordania. Conform procedurilor, lotul respectiv de tomate a fost dirijat către neutralizare. Este vorba despre 20 de tone de roşii.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii